Valiler kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Ahmet Çınar için Dedeman Otelde veda yemeği düzenlendi.

Programa Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yanı sıra; vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, bölge işadamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve valilik personeli katıldı.

Vali Ahmet Çınar veda yemeğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasına yemeğe katılanlara teşekkür ederek başlayan Çınar, şunları söyledi:

“Aslında sessizce gitmeyi düşünüyordum. Gittiğim şehirlerde hep öyle yaptım. Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir o şekilde gitmeme izin vermedi. Bu yemeği düzenledi. Müfettiş olarak atandık. Bu yeni bir model. Gereksiz model. Vedalar çok zor. Ben bu şehrin insanlarına ve bu şehre çok alıştım. Zonguldak'ı çok sevdim. Ben Zonguldak'ta istekli çalıştım. Hevesli çalıştım. Hiç bir şeyi ertelemedim, ötelemedim. Elimden gelen gayreti gösterdim. Gözüm arkada kalmayacak. Hepiniz hakkınızı helal edin. Sizleri Allah’a emanet ediyorum"