Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri dün Zonguldak Vergi Dairesi önünde toplanarak Vergi Haftası Kutlamalarını protesto ettiler.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada BES Zonguldak Şube Başkanı Zuhal Engiz, “Vergide yaşanan adaletsizlikler yüzünden göstermelik Vergi Haftası kutlamalarının bir parçası olmayacağız” dedi.

12 yıllık AKP iktidarı süresince gelir dağılımının giderek bozulmasıyla birlikte, vergide yaşanan adaletsizliklerin belirgin bir şekilde arttığını vurgulayan Engiz, vergi yükünün büyük bir bölümünün işçi ve emekçilerin sırtına yıkıldığını söyledi.

Maliye emekçilerinin göstermelik Vergi Haftası kutlamalarının bir parçası olmayacağını söyleyen Engiz, “BES olarak Vergi Haftası'nı alternatif etkinliklerle kutlayarak, vergide adalet talebini öne çıkartacağımız bir mücadele haftasına dönüştüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bağımsız bir gelir idaresi oluşturarak maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir işleyiş yaratılmalı, kamu harcamalarının denetimine etkinlik kazandıracak bir düzenleme biran önce uygulamaya geçirilmelidir. Günümüzde hiçbir anlamı kalmayan Vergi Haftası kutlamaları iptal edilmeli, adil bir vergi sistemi için vergi reformu hayata geçirilmeli, Maliye emekçilerinin talepleri karşılanmalıdır” diye konuştu.

Açıklama sonrası BES ile bağlı bulunduğu konfederasyon olan KESK yöneticilerinin katıldığı gurup olaysız dağıldı.