Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Kilimli Merkez Müdürlüğünde görevli, KESK Haber-Sen MYK üyesi ve Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya tayin edilmesini nedeniyle sendika yöneticileri Ankara’da, PTT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak polis izin vermedi. 

“Hizmet gereği” açıklamasıyla gerçekleştirilen tayini, sürgün olarak nitelendiren Haber –Sen’in “Sürgüne hayır” protestosuna katılarak destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, “Salgın döneminde fedakârca hizmet veren PTT emekçilerine, bu yapılan vefasızlık ve haksızlıktır” diyerek tepki gösterdi. 

PTT’yi denetleyen milletvekili olarak buradayım, PTT bir yandan soyuluyor bir yandan PTT emekçileri sömürülmeye devam ediyor, diyen Yavuzyılmaz, Haber –Sen Genel Merkezi önünde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: 

“PTT bir yandan soyuluyor bir yandan emekçileri sömürülüyor”

“TBMM KİT Komisyonu üyesi yani devlete ait şirketleri denetleyen PTT’yi de bizzat denetleyen bir milletvekili olarak burada bulunuyorum. PTT bir yandan soyuluyor bir yandan PTT emekçileri sömürülmeye devam ediyor. İbrahim Damatoğlu bir PTT emekçisi, iyi bir insan, mağdurların yanında yer alan hayatını buna adamış bir sendikacı. Zonguldak’tan, emeğin başkentinden, Şanlıurfa’ya sürgün edilmiş. Şanlıurfa’da nasıl bir ihtiyaç var ki bu ihtiyacı sadece İbrahim Damatoğlu nasıl karşılayacak ki Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürüldü.  

“Salgın döneminde fedakârca hizmet veren PTT emekçilerine vefasızlıktır”

Bu büyük bir haksızlıktır. Bu pandemi koşullarında sağlık emekçilerinin ardından en fazla emek harcayan kapı kapı dolaşan kapıyı açan vatandaşın koronavirüs olduğu belli bile olmazken ona çeşitli hizmetler sunan PTT emekçilerine bu yapılan büyük bir vefasızlıktır haksızlıktır. Bu nasıl bir anlayıştır ki pandemi koşullarında iki, üç kişinin bir acısını mağduriyetini ifade etmesi engellenirken Cumhurbaşkanı bu ülkede dilediğinde miting yapıyor. Biz siyasi parti ideoloji ayırımı yapmaksızın emekçinin ve mağdurların yanındayız.”