Seçimi ezici bir çoğunlukla kazanan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, coşkulu kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada, “Geçen seçimde aday olduğumda seçimi kıl payı kazandık. Ali İhsan arkadaşımın o dönem bana yaptığı teklifi hiç korkmadan kabul ettim ve ‘yıkılmaz’ denilen kaleleri yıktık. Bu sefer de ‘yıkılmaz’ kalenin üzerinden dozer geçirdik” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın, seçimi farklı kazanarak yeniden başkan seçilmesi ilçede coşkuyla kutlandı.  Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından, CHP seçim bürosuna geçen Kantarcı, sandık sonuçlarını partililerle birlikte burada takip etti. Sonuçların belli olmasının ardından İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Lennestandt Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı’na kadar davul zurna eşliğinde yürüyen Kantarcı’yı alanda kalabalık bir partili grubu karşıladı. Coşkulu kalabalık Kantarcı’ya sevgi gösterisinde bulunurken atılan havai fişekler coşkunun daha da artmasını sağladı. Kutlamalar sırasında Çaycuma’nın kardeş şehri Lennestdat Belediye Başkanı Stefan Hundt, telefonla aradığı Başkan Kantarcı’nın sevincine ortak oldu.

 

HALK YANLIŞ YAPMAZ

Burada partililere hitap eden Kantarcı, “Biz, ‘Martın sonu bahar ‘ dedik. Kavurucu sıcaklar geldi. Bazıları kavrulacak yapacak bir şey yok. Ben hep dedim ki, ‘Halk yanlış yapmaz’  Sizler yanlış yapmak bir tarafa, doğrunun da doğrusunu yaptınız. Minnettarım sizlere. Ben şuna güvendim. Ben memleketin ileri gelenlerine, söz sahibi olanlarına, makam mevki sahibi olanlara değil sizlere güvendim. Hatta burada aramızda olmayan, olamayan o sessiz insanlara güvendim. Ben onları düşünerek yaptım her şeyi. Bu kenti engelsiz hale getirmek, yaşamı kolaylaştırmak, engellilerin, çocukların, yaşlılarımızın rahatça hareket edebileceği bir şehri beraberce yarattık” dedi.

 

KİLOMETREYİ SIFIRLAYIP BEYAZ SAYFA AÇMAYA HAZIRIZ

Seçimi kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Kantarcı, şöyle devam etti: “Bu zafer beni aslında daha büyük bir sorumluluğun altına sokuyor. Ama ben bu sorumluluğun altına girmekten dolayı memnunum. Sizler adına ve sizlerle beraber 5 sene nefes nefese çalışacağız. Oy oranları 60’a 40 gibi görünüyor. Hepinizden, ricam var, ne olur taşkınlık yapmayalım. Her şeyi tadında bırakalım, ne olur diğerlerini üzmeyelim. Onlar da bizim insanlarımız bizim arkadaşımız, pazartesi sabahından itibaren biz kilometreyi sıfırlayıp bir beyaz sayfa açmaya hazırız. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Buraya gelemeyen, bizlere korkarak oy veren baskı altında olan hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Kamu görevlilerimize, sandıklarda görev yapanlara, bu başarıda bu zaferde payı olan olmayan herkese teşekkür ediyorum.”

 

SİZLERE YALAN SÖYLEMEDEN ADAY OLDUM

2014’deki seçimlere de değinen Başkan Kantarcı, sözlerini, “Geçen seçimde aday olduğumda seçimi kıl payı kazandık. Ali İhsan arkadaşımın o dönem bana yaptığı teklifi hiç korkmadan kabul ettim ve ‘yıkılmaz’ denilen kaleleri yıktık. Bu sefer de ‘yıkılmaz’ kalenin üzerinden dozer geçirdik. Ama üzücü olan şu; insanların belli yaşlara gelip belli olayları yaşadıktan sonra biraz durulması, aynaya bakması gerekiyor. Eski başkan çıktı, mevcut başkan adayının yanında nerdeyse kürsüden fırlayacak, ağzından köpükler saçarak konuştu burada. Dur bakalım. Sen 10 sene başkanlık yapmışsın ve hiç siyaset sahnesinde olmayan bir adam karşısında kaybetmişsin. Partin seni yeniden aday da yapmamış. Ne yüzle çıkıyorsun konuşuyorsun oralarda. Ben sizlere şunları söylüyorum, siyasete güven kalmadı bu devirde. Siyasetçiye inanmıyor insanlar, güvenmiyor. Çünkü siyasetçi yalan söylüyor. Yapamayacağı işleri vaat ediyor. ‘Gökyüzündeki yıldızları yere indireceğim’ diyor ama iş başına gelince de yapmak bir tarafa yüzsüz yüzsüz bir de konuşuyor. Sayenizde ben bunu yıktım. Ben sizlere yalan söylemeden aday oldum,  siz beni seçtiniz. İşte Çaycuma halkının da kalitesi budur. Yalan söylemeden seçim kazanılacağını kanıtladınız. Yalan söylemeden de en zor işlerin, en zor operasyonların, en zor ameliyatların yapılması halinde de o insanların bunu yapan adama yine destek olacaklarını bu akşam siz ezici bir şekilde gösterdiniz”

 

HER ŞEYİ BELEDİYEDEN, ZABITADAN, TEMİZLİK İŞLERİNDEN BEKLEMEYELİM

Başkan Kantarcı, sözleri şöyle tamamladı: “Popülizm için oy almak için hiçbir şey söylemedik. Aksine bize oy kaybettirebilecek ancak halk için halkımızın yararına olan uygulamalardan hiç kaçınmadık. Kaçak su kullananlara yanlış yapanlara ceza yaptık. Kuralları uyguladık. Bunlar aslında bir politikacı için kolay şeyler değil. Önümüzdeki dönemde belediye meclisimiz çok iyi bir kadroyla geliyor huzurunuza. Sadece Bülent Kantarcı değil. Bülent Kantarcı, saz arkadaşlarıyla geliyor. Çok kaliteli arkadaşlardan bir belediye meclisimiz var. ’41 kere maşallah’ dediğimiz projeleri, yanlarına inşallah yenilerini de ekleyerek hep birlikte yapacağız. Şundan emin olun Çaycuma’yı herkes görmeye gelecek. Çaycuma’yı göremedim diyen üzülecek. Çaycuma her yönüyle örnek, planlanmış, tarihine dokusuna, mazisine sahip çıkan, her yaştan insanın, çocuğun, gencin, engellinin, yaşlının, kadının, erkeğin güvenli bir şekilde rahatça yaşadığı bir şehir olmaya devam edecek. Bundan emin olun. Ama ben bu vesileyle sizden şunu istiyorum; Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde sadece bu STK’lara seçilenler ya da görevli seçimlerde gelenler değil gönüllü faaliyetler önemli. Sizlerden istirham ediyorum ne olur haftada bir saat bile yeterli. Gönüllü faaliyetleri bu dönemde çoğaltalım. Her şeyi belediyeden, zabıtadan, temizlik işlerinden beklemeyelim. Çünkü biz ne kadar yaparsak yapalım eğer biz kendimize sorumluluk göstermezsek o zaman biz bu şehri bir Avrupa şehri yapamayız. Ama ben size güveniyorum. Ambalaj atıkları toplamada yine bir devrim yapacağız beraber ve Çaycuma’nın hepiniz temizlik müfettişi olacaksınız. Söz mü, olacak mısınız? Ben size güveniyorum. Allah bizi hep güldürsün, hepimizi güldürsün. Hepimizi güzel günlerde buluştursun.”