Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında kentin yıllardır hayalini kurduğu projeleri tek tek anlattı. Bir çok projenin lafta kaldığını, uygulamada enine boyuna düşünülmeden paroje olsun diye proje yapılmasını eleştiren Vali Bektaş; Kapuz, Orta Kapuz ve Tersane ile ilgili ayrı ayrı projelerin doğru olmadığını söyledi.

Daha önce hazırlandığı dile getirilen ve seçim dönemlerinde gündeme gelen çalışmaların proje değil avam düşünceler olduğunu kaydederek, buralarda turistik tesislerle ilgili planların bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Vali Bektaş, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Zonguldak liman arkasından Kapuz’a kadar yürüyerek gitmek mümkün. Bunu nasıl yaparız ona bakmak lazım. Kapuz, Orta Kapuz, Tersane, Deniz Kulübü, Fener, Liman Arkası ve Limana kadar kayalıklar üzerinden yapılacak seyir terası ile insanların önü kesilmeden yürüyerek gezebilmesi gerekir. Bunu bir bütün olarak planlayıp yıllarca insanların hizmetine sunabilmektir aslolan. Gerisi lafta kalır. Biz bunun sağlanması için çabalıyoruz”