9-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Yenikapı'da yapılan "Zonguldak Tanıtım Günleri" organizasyonunda yaşanan skandallara bir tepki de ZONDEF yönetim kurulundan geldi. Zonguldak Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü Ersin Kartal ZONDEF Başkanı Ziya Öncan'a tepki amacıyla görevinden istifa etti.

AKP'YE YARANACAĞIM DİYE...

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve ilk seçimde AKP'den milletvekili adayı olmaya hazırlanan ZONDEF Başkanı Ziya Öncan, haftasonu yapılan Zonguldak Tanıtım Günlerinde yaptığı konuşmada herkese teşekkür etmiş, Yenikapı Miting alanını ZONDEF'e ücretsiz tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etmemiş, bir çok kişiye plaket verilmesine rağmen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi hemşehri sivil toplum örgütleri başkan danışmanı Hasan Akkuş'a plaket vermemişti. Törende konuşan Akkuş, konuşmasında ZONDEF Başkanı Ziya Öncan'a sitem etmişti.

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü olan  Ersin Kartal dün ZONDEF yönetiminden istifa ettiğini açıkladı. Halkın Sesi'ne konuşan Kartal, çalıştığı kuruma yapılan haksızlık ve dernek içerisindeki sorunlar nedeniyle istifa ettiğini belirterek, "Üyesi olduğum ZONDEF'in Başkanı Ziya Öncan'ın etkinliklere en büyük katkıyı sunan mensubu olduğum İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı Ekrem İmamoglu'nu yok sayması kabul edilemez bir hataydı. Bu şartlarda aynı çatı altında görev yapamayacağımızı belirterek görevimden istifa ettim. İyi niyetli yapılan onca çalışmaya gölge düşürülmüştür" dedi.