Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti yönetim Kurulu heyeti TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulutu makamında ziyaret etti. ZGC Heyeti Zonguldak il genelinde zor şartlar altıda görev yapan gazetecilerin TOKİ vasıtasıyla konut sahibi olması için 2012 yılında verdikleri dilekçenin takipçisi olarak TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulutu makamında ziyaret ederek Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve Talep Organizasyonu Şube Müdürü Hakan Kayhan’dan oluşan üst düzey yöneticiler ile bir toplantı gerçekleştirildi. TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulutlu, “Gazetecileri konut sahibi yapacağız” dedi.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık TOKİ Başkan ve Müdürlerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2012 yılının 9. ayında Zonguldaklı gazetecilerin konut sahibi olmaları için TOKİ’ye ön başvurumuzu yaptık. 2013 Ocak ayına gün verildi fakat; Van depremi sonrası o bölgede mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermek isteyen TOKİ Başkanlığının o bölgeye önceliği nedeniyle görüşmemiz bugüne kaldı. Basın Sitesi için tüm çalışmalarımızı ikinci dosyada sunuyoruz. Bu dosyamızın içerisinde TOKİ tapu kayıtları, belediye imar belgesi, yüksek mimara hazırlatılan avam proje ve ön talep çalışması yapılmıştır.  Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak, İl genelinde görev yapan meslektaşlarımızın konut sahibi olmaları için başlattığımız TOKİ Projesine desteklerini esirgemeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Sayın Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erol  Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basın İlan Kurumu Zonguldak  İl Müdürü Özgür Topaloğlu ‘na   teşekkür ediyoruz. Sizlerin öncülüğünde bu projenin biran önce hayata geçmesi için gerekli desteği vermenizi rica ediyoruz” dedi.

TOKİ Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ömer Bulut ise ZGC Heyetine yaptığı açıklamada şunları söyledi: Zonguldak’ta görev yapan ve konut ihtiyacı olan gazeteci arkadaşlarımız adına vermiş olduğunuz dilekçede bize gerekli olan belge ve bilgileri sunmuşsunuz. Zonguldak’taki TOKİ arazisinde yapmamız gereken ön çalışmalar var bu çalışmalarda yaklaşık iki ay sürebilir. Sizlerde bu süreç zarfında gerekli çalışmaları yapıp ön talepleri toplarsınız dedi.  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, 2+1 daire fiyatlarının 4 bin TL, 3+1 daire fiyatlarının ise 6 bin TL peşinatla daire sahibi olunabilineceğini söyleyerek ZGC heyetine başvuru formu ve  diğer detay evrakları içeren  gerekli dosyayı verdi.

Talep Organizasyonu Şube Müdürü Hakan Kayhan da ön talep toplamak için gerekli olan şartları açıkladı. TOKİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarete, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Başkanvekili Özgür Özen, Başkan Yardımcısı Seçkin Kırarslan, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çelik, Onur Kurulu Üyesi Şaban Yılmaz ve Üye Süleyman Şen katıldı. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ve TOKİ heyetinin Zonguldak  Basın sitesi ile ilgili Zonguldak  programı çerçevesinde yapılacak çalışma süreci konuşularak son buldu.