Zonguldaklı  Volkan Yalçıner, Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılmak ve oradaki insanların ne hissettiğini görmek için İstanbul’a gittiğini belirterek izlenimlerini Halkın Sesi’ne anlattı.

Yalçıner, tarif edilemez bir dayanışma olduğunu ifade ederek Türk gençliğinin ülkesine sahip çıktığını ve gençlik adına sevindiğini ifade etti.

“GENÇLER FOSİL GİBİ Mİ YETİŞİYOR DİYE DÜŞÜNÜRKEN YANLIŞ DÜŞÜNDÜĞÜMÜ ANLADIM”

Yalçıner, “5 gün boyunca eylemleri izledim. Taksim Gezi Parkı’nda direniş gösteren insanlarla beraber olduk. Orada bir kere genç kızlarımızın bir yoğunluğu vardı. Son derece cesurdular ve yardımseverdiler. Eğitimli, düzeyli insanlar vardı, birbirleriyle yardımlaşıyorlardı. Her türlü insan vardı. Su istediğin zaman su var, yiyecek istediğin zaman yiyecek var. Gece kalmak istediğin zaman çadırını, şiltesini veriyorlar. Çağdaş Türk gençliğinin boş olmadığını gördüm. Lazı, Kürdü herkes halayını çekiyordu. Kimsenin kimseye zararı yok. 13 gün boyunca polis ve koruma güçleri olmadığı halde birbirlerini suiistimal etme, sarkıntılık gibi olumsuz olaylar yoktu. İnsanlar müthiş dayanışma içindeydiler. Temizliği bile oradaki gençlik yapıyordu. Ben oraya gitmeden önce şöyle olumsuz bir düşünce içine girmiştim; “ acaba gençlik bilgisayarın içine mi gömüldü, bu gençler fosil gibi mi yetişiyor” diye düşünürken yanlış düşündüğümü anladım. Gençlerimizin çevresine ne kadar sahip çıktığını, memleketine, Türkiye Cumhuriyeti’ne  ne derece bağlı olduklarını  gördüm. “