İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, CHP İl Genel Meclis üyelerinin Ilıksu Plajı’nın feshedilmesiyle ilgili yaptıkları açıklamalara istinaden‘Ilıksu’yu CHP istiyorsa onlara verelim’ şeklinde konuştu.

Terzi “Eğer bir kar varsa kim istiyorsa bedavadan verelim. CHP istiyorsa CHP’lilere verelim. Karı da onlara olsun. Yeter ki hizmet etsinler” dedi.

 

Terzi, CHP İl Genel Meclisi üyelerinin İhsanoğlu Köyü’nün Bartın’a bağlanmasıyla ilgili “Köylünün yüzde 95’i Bartın’a bağlanma noktasında iradesini beyan etmiş. Halkın iradesine ambargo koydular” şeklinde açıklamasına şu şekilde yanıt verdi;

 

“ZONGULDAK’A GEÇECEKTİ DE ENGELLEDİLER DESELER ANLARIM!”

 

“Bu açıklamayı yapan arkadaşlar Bartın İl Başkanı ya da İl Genel Meclisi Üyesi olsa ‘Bartın’a geçmelerini engellediler’ demelerini anlarım. Ama Zonguldak’ın il başkanı ve meclis üyelerinin böyle açıklama yapmalarının mantığını biri bana izah etsin. Onları neden ilgilendiriyor. O köy geçecekse Bartın’a geçecek ve onları ilgilendiriyor. Bartın’dan bir köy Zonguldak’a geçecekti de engellediler deseler yine bu açıklamalarını anlarım. Ama biz diyoruz ki; bunlara hizmet ediyoruz ve Bartın’a geçmesinler diyoruz.”

 

Ilıksu Plajı’nın gerçekleştirilen feshi ve 3’üncü şahsa kiralanmamak şartıyla Kozlu Belediyesi’ne ihale edildiğiyle ilgili CHP’lilerin yaptığı açıklamaya Terzi, şöyle yanıt verdi;

 

“BUNLAR BOŞ KAFADAN SÖYLENEN ŞEYLER!”

 

“Ilıksu’da vatandaşa belediye hizmet edecek. Ilıksu’da ne rantı olur ki. Orada fabrika ya da ticarethane mi var. Oraya vatandaş gidecek belediyede onlara hizmet edecek. Eğer bir kar varsa kim istiyorsa bedavadan verelim. CHP istiyorsa CHP’lilere verelim. Karı da onlara olsun. Yeter ki hizmet etsinler. Bu tür söylemler bir fikir üretemediklerini, kafalarının boş olduğunu gösteriyor. Her konuşulanın arkasından siyaset yapıyorlar. Onlar bir şey söylesin ya da üretsin bizde onları konuşalım. Bunlar boş kafadan söylenen şeylerdir. Konuştuklarının içine doldursunlar.”

 

(Öznur GÜNEŞ)