Zonguldak Demokrasi Platformu, Cumartesi günü İsmet İnönü Parkı’nda toplanarak İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaşananları protesto etmek amacıyla “Parkımıza, kentimize, ormanımıza, deremize, ülkemize, yaşam alanlarımızda sahip çıkacağız” sloganıyla eylem gerçekleştirdiler.

İsmet İnönü Parkı’nda Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren Erdoğan Kaymakçı “Bu geleceğine, yaşam tarzına, parkına, kentine, kendine, ülkesine sahip çıkanların karşı duruşudur. Zonguldak Demokrasi Platformu olarak Taksim Gezi Parkı’na süren direnişin yanında; doğa ve kentlerin yağmalanmasının karşısında olduğumuzu buradan duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

Oldukça kalabalık bir gurupla toplanan Zonguldak Demokrasi Platformu, parktan başlayıp trafiğe aldırış etmeden yürüyerek AKP Teşkilatı bürosunun altına gelerek  ‘Hükümet istifa’ şeklinde sloganlar attılar. Tekrar parka kadar yürüyen gurup sloganlar atarak Gazipaşa Caddesi’nde birkaç kez tur attılar.

KAYMAKÇI; “MÜCADELE EDEN İNSANLARIMIZIN MÜCADELESİNİ YÜREKTEN SELAMLIYORUZ”

“AKP İktidarı’nın yaşamın bütününde hakim kılmaya çalıştığı gerici, piyasacı, baskıcı ve faşizan politikaları İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yüzünü bir kez daha göstermiştir. Son seçimlerde aldığı oranıyla parlamenter sistemi tamamen hegemonyası altına alma devamlılığı sağlayan AKP bu durumdan destek alarak halk düşmanı, emek düşmanı, doğa ve çevre düşmanı uygulamalarına hız vermiştir. Taksim Gezi Parkı’nın; bilim, teknik ve hukuk kurallarını hiçe sayarak hazırlanmış bir proje ile talan edilmesi ve bu durum karşısında demokratik tepkilerini gösteren insanlara karşı gerçekleşen polis saldırısı bu gerçeği kamuoyunun gözleri önüne acı bir biçimde bir kez daha sermiştir. AKP’nin çoğunluğunu oluşturduğu parlamento, halkın sorunlarının çözüm yeri değil, sorunlarının kaynağı olmuştur. Dört günden beri İstanbul’da yaşananlar, sermaye ve rant için doğanın katledilmesine karşı çıkan halka uygulanan polis terörü bunun en açık kanıtıdır. Suriye’de halkın sesine kulak verin diye akıl verenler kendi ülkesindeki halk hareketine çeşitli gerekçeler uydurarak acımasızca şiddet uygulamaktadırlar. Bu eylemler ben bilirim! Ben yaparım! Olacak bu iş diyen kibirli bir tek adam rejimine karşı duruşu göstermektedir. Bu sadece halka rağmen Gezi Parkı projesine gösterilen tepki değildir. Bu aynı zamanda Ankara metrosunda yaşanan ‘ahlaklı davranın’ uyarısına, ‘ayyaş gençlik istemiyoruz’ bahanesiyle yaşam tarzı müdahelelerine, dindar ve kindar gençlik istiyoruz diyerek gerici yaşam tarzı dayatmalarına karşı bir duruşu da sergilemektedir. Bu geleceğine, yaşam tarzına, parkına, kentine, kendine, ülkesine sahip çıkanların karşı duruşudur. Zonguldak Demokrasi Platformu olarak Taksim Gezi Parkı’na süren direnişin yanında; doğa ve kentlerin yağmalanmasının karşısında olduğumuzu buradan duyuruyoruz. AKP Hükümeti’nin kar hırsıyla gözü dönmüşcesine saldırmasını kınıyor, yaşam alanlarımız için günlerdir canla başla mücadele eden insanlarımızın mücadelesini yürekten selamlıyoruz. Yanlarındayız, yanlarında olacağız.”

(Öznur GÜNEŞ)