19 Haziran Cuma günü kentin en uçtaki mahallelerinden biri olan Balı’daki iftar programına çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle Muhatı Mustafa Yaman’ın konuklarını bizzat ağırladığı iftar programına Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri ve belediyenin daire müdürleri de katıldı.

 

           İFTARLARA BÜYÜK İLGİ

 

            Belediye Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından okunan Yasin-i Şerif’in ardından Balı sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yılki Ramazan ayında kente bağlı 31 mahallede gerçekleştirdikleri iftar programlarında halkla bütünleşme olanağı bulduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son zamanlarda ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını kaydeden Başkan Posbıyık, iftar programlarının gerçekleştirilmesinde emek veren tüm personeline de teşekkür etti. Belediye Başkanı, Balı Mahallesi’nde küçük çaplı altyapı çalışmalarının kaldığını ve bu yaz mevsimi bitmeden de mahallenin tüm eksiklerinin giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

            İftar sonrası hep birlikte şükür duası yapılırken, yaklaşık bir buçuk saat Balı Mahallesi’nde kalan Belediye Başkanı Posbıyık vatandaşlarla sohbet etti.

 

            Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin mahalle iftarlarına 20 Temmuz akşamı da kentin en büyük mahallelerinden biri olan Sarıkokmaz’da devam edildi. Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra yine Belediye Başkan Yardımcıları, çok sayıda Belediye Meclis Üyesi ve CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın da katıldığı iftar yemeğinde Sarıkokmaz Muhtarı Ali Kocatürk de hazır bulundu. Yemekte ayrıca bir değerli misafir de ağırlandı.

 

 

MAHALLE İFTARINA ÖNEMLİ KONUK

Mübarek Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Amfi Tiyatro’da düzenlenen sohbet programına katılmak amacıyla Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin davetli olarak kente gelen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Onat da yemekteki davetliler arasında yer aldı. Din adamları tarafından Yasin-, Şerif okunmasıyla başlayan programda Prof. Dr. Onat; “Neden İslam?” başlıklı konuda kısa bir vaaz verdi

 

 

BİRLİK VE BERABERLİK BİZİ DUYGULANDIRIYOR

         Dua edilerek açılan iftar öncesinde vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaklaşık bin 700 kişinin ağırlandığı iftar programında Sarıkokmaz Mahallesi sakinlerini bir arada görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Ramazan ayının herkes için hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. Yemek sonrasında Sarıkokmaz Mahallesi Muhtarı Kocatürk, mahallelerinde gerçekleştirilen iftarda kendileriyle birlikte olan Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’a teşekkür duygularının ifadesi olarak çiçek takdim etti.    

 

      Ereğli Musiki Derneği üyeleri Kenan Akbaş ve Yıldırım Kapan tarafından iftar programlarında canlı olarak tasavvuf musikisi dinletisi sunuluyor

 

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Onat daha sonra Amfi Tiyatro’da vatandaşlara konferans verdi.