Eğitim-Sen Çaycuma temsilcisi İsmet Akyol dün yazılı bir basın açıklaması yaparak geçtiğimiz günlerde Çaycuma’da gerçekleştirilen uyuşturucu ve alkol konulu seminerlerin yeterlilikten çok uzak olduğunu söyledi. Akyol şöyle dedi: “Alkol ve uyuşturucuyla mücadele etme konusunda  ‘Eğitimcinin Eğitimi’ adıyla Çaycuma’da yapılan bir seminere Çaycuma genelindeki ortaokullarda görevli Sınıf Şube Öğretmenleri ile Rehber Öğretmenler Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yazısı doğrultusunda görevli-izinli olarak katılmışlardır.  Öncelikli olarak şunu belirtmek isteriz ki, gerek uyuşturucu gerekse alkol bağımlığı gibi son derece önemli konularda bir takım bilimsel ve akademik çalışmaların yürütülmesi, seminerlerin verilmesi oldukça önemlidir. Ancak, Çaycuma’da konuyla ilgili olarak yapılan seminerin ne bilimsel ne de akademik bir yönü vardır.  

 

ÖĞRETMENLER SALONU TERK ETTİ

Seminerde, esas ilgi alanı rüya eğitmenliği ve yorumculuğu olan Işık Elçi tarafından uyuşturucu ve alkol bağımlılığı üzerine hiçbir tanımlama ve teknik bilgi verilmediğini söyleyen Akyol, “Alkol ve uyuşturucuya iten nedenler, koruyucu ve önleyici önlemler ile yapılması gerekenler üzerine tek bir sözcük dahi söylenmemiştir. Konunun inanç ekseninde ele alınması ve konuşmacının sorunun çözümünü yalnızca inançlı olmaya bağlamış olması oldukça düşündürücüdür. Bu subjektif yaklaşıma tepki gösteren çok sayıda öğretmen ise seminerin yapıldığı salonu terk etmiştir. İşi bilimsel eğitim olan öğretmenlerin, konuyla ilgili hiçbir bilimsel ve akademik çalışması olmayan, yalnızca kendisini bağlayan sübjektif görüşlerini sunan, ‘rüya eğitmeni ve yorumcusu yaşam koçlarına’ ihtiyacı yoktur. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Çaycuma’da böylesi bir skandala imza atılmış olması kabul edilemez.” dedi.

 

REHBER BİLİM İNSANLARI OLMALIDIR

Akyol sözlerini, “Öğretmenin rehberi bilimdir. Öğretmenler yaşanan tüm sorunları bilimin ışığında yaklaşarak çözerler. Bilinmelidir ki öğretmenlerin referans alacağı kişiler ‘rüya yorumcuları’ değil alanında uzmanlaşmış, bilimsel ve akademik çalışma yürüten bilim insanlarıdır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri çocuk ve gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu bağımlılığı gibi tehlikeleri çözmek için ‘rüya yorumcularına’ başvurmaktan vazgeçmeli, aklın ve bilimin çizdiği yolda ilerlemelidir.” diyerek tamamladı.  (Haber Merkezi)