Türkali İlkokulu'na taşımalı eğitim kapsamında servisi olmayan öğrencilerin velileri duruma tepki gösterdi. Çocuklarının uzaktan geldiğini dile getiren veliler, yetkililerden yardım istedi. Türkali’nin Başköy Mahallesi'nde oturan veliler ise çocuklarını 5 kilometre yolu yürüyerek okula getirebildiklerini söyledi. Velilerden Ahmet Akar ise servis olmadığı için torunlarını okula gönderemediğini belirtti. Okul Aile Birliği Başkanı İlkay Kılıç, velilerin servislerin olmamasından dolayı şikayetçi olduklarını belirterek, “Küçük öğrencilerimiz uzak yollardan geliyor. Çocuklarımız derslerinden geri kalıyor. Yağmurlu havalarda ıslanıyor. Veliler evlerinin çok uzaklarda olduğu için çocukların üzerlerini değiştirmeye gelemiyor. Okul çıkışına kadar bu öğrencilerin buralarda ıslak bir vaziyette kalmaları, hasta olmaları bizi çok üzdüğü için, ben tekrar rica ediyorum bize imkan sağlayarak, okulumuza yeniden bir servis gönderilsin.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ HEP HASTA OLDU

Velilerden Necmiye Coşkun is çocukları okula kadar sürekli getirdiklerini söyleyerek, "Okulumuzun servisleri yok. Sürekli çocukları getirip götürmek zorunda kalıyoruz. Çocukların çantaları ağır. Yağmurda geliyorlar, ıslanıyorlar, hasta oluyorlar. Önceki seneler gibi servislerin bir an önce gelmesini istiyoruz” dedi.  Türkali İlkokulu’nda 2 çocuğunun okuduğunu anlatan Osman Aykan ise dağ yolunun tehlikeli olduğunu vurguladı. Aykan, “Çocuklarımızı mecburen okula getirip götürüyoruz çünkü servislerimiz yok. Benim çocuklarım saat altıda kalkıyorlar, eğitimden kalmasın diye yürüyerek okula getiriyorum. Okulla evimin arası 5 kilometredir. Kar yağmur demeden bu çocuklar ıslanıyorlar. Ben yetkililerden ricam servis olayına el atsınlar. Benim iki tane kızım var, bu dağ yolunda çocuklarımı ben yalnız bırakamıyorum. Okula getirip götürüyorum. Dağ yolu tehlikeli bu yolda kurt çakal her şey var" dedi.

DAĞ YOLU ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ
Öğrenci velisi Ahmet Akar ise, "Okul bize 5 kilometre uzaklıktar. Ben 81 yaşından sonra çocukları okula getirip de ben geri dönemem. Çocuklarla benim de okumam gerekiyor. Buraya bu servisin verilmesi lazım. Milli Eğitim bu servisleri neden vermiyor? Bu seneye gelinceye kadar verildi. Çocuklar 5 kilometre yolu gidemez. Ben korkuyorum bunlara bir şey olur diye. Dağ var önümüzde çocukların önüne bir şey çıkarsa ne olacak? Bu dağda kurtlar ve domuzlar var.” dedi. Okulda okuyan öğrenciler ise servislerin verilmesini istedi. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ihale şartlarının belli olmasına rağmen kimsenin ihaleye katılmadığını belirtti. Yetkililer, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini dile getirdi. (İHA)