DİNAMİT PATLATMASINDA DAĞDAN KOPTUĞU İLERİ SÜRÜLEN KAYA PARÇASI EVDE ŞARAPNEL GİBİ PATLARKMEN AZ DAHA BİR FACİAYA SEBEP OLUYORDU

Zonguldak’ta dinamit patlatması sonucu dağdan koptuğu ileri sürülen kaya parçası, evin çatısından içeriye girdi. Evin içinde yaklaşık 50 parçaya bölünen kaya parçası, ortalığı savaş alanına çevirdi.
Edinilen bilgiye göre, Elvanpazarcık beldesinde yol ve tünel yapımı için atılan dinamitler nedeniyle dağdan kopan bir kaya parçası çalışmalara yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Caddesi’nde Muhammet ve Sacide Kocael İnce çiftinin evine düştü. Evin çatısından içeri giren kaya parçası evin kapısını da parçalarken, düştüğü ahşap yer parkenin üzerinde yaklaşık 50 parçaya bölündü. Evin yatak, çocuk ve oturma odasıyla mutfağına dağılan taş parçaları evin birçok eşyasına zarar verdi. Koltuk üstlerine yatak altına kadar giren taş parçalarından birinin ise İnce çiftinin ikiz çocuklarından Berra’nın yatağına düştü.

İKİZLER ÖLÜMDEN KURTULDU
Patlamadan 10 dakika önce uyanan 15 aylık ikizlerden Berra İnce, şans eseri ölmekten kurtuldu. Faciada Berra’nın ölümden döndüğünü anlatan baba Muhammet İnce, “Taş parçalarından biri bebeğin yatağına düşmüş. 10 dakika önce Bera uyanmıştı. Uyanmasaydı, çocuğum ölürdü. Önceleri dinamit atılacağı zaman, mahallede görevliler, haber veriyordu. Herkes kendisine göre tedbir alıyordu. Şimdi görevliler mahalleye kadar geliyor ama hiçbir uyarıda bulunmuyorlar” diye tepkisini dile getirdi.
Art arda iki patlamanın olduğunu anlatan anne Sacide Kocael İnce ise, ilk patlama esnasında ikiziyle birlikte taşın düştüğü yerde bulunduklarını ifade etti. İlk patlamanın ardından can havliyle çocukları dışarı çıkardığını anlatan Anne Sacide Kocael İnce, “Çocukları nasıl kaptım dışarı çıktığımı hatırlamıyorum. Dışarı çıktığımda ikinci bir patlama oldu. Bu patlamadan sonra içeriye girip baktığımda evin içerisi savaş alanına dönmüştü. Taş, ikinci patlamada çatıdan düştüğünü tahmin ediyorum. Eğer ki ilk patlamada kaçmasak, bizde zarar görebilirdik” diye konuştu
Patlamanın hemen ardından jandarma tarafından hasar tespiti yapılıp, tutanak tuttuğu öğrenildi.(İHA)