Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı nedeniyle Kdz. Ereğli ilçesi Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Kdz. Ereğli Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören devam ettiği sırada anıta çelenk koymak isteyen CHP'lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine tören alanında yerini alan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal resmi törenin sona ermesinin ardından partililerle birlikte CHP'nin çelengini Atatürk Anıtı'na sundu.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, tören sırasında çelenk koymalarına izin verilmemesine tepki göstererek "Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 90. yılında Cumhuriyet'i kuran parti çelenk koyamıyorsa lanet olsun öyle kutlamalara" dedi.
Kartal, yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Biraz önce Cumhuriyetimizin 90 yılı bir buçuk dakika süren resmi bir programla sona erdirilmek istendi. Ama Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci güçler olarak cumhuriyete ve cumhuriyetin değerlerine, Atatürk'e bugün olduğu gibi, geçmişte olduğu gibi, yarın da hep birlikte omuz omuza sahip çıkma cesaretini gösteriyoruz, göstereceğiz. Bundan bizi hiç kimse hiçbir güç alıkoyamayacak. Biz hiç kimseyle cebelleşmek istemiyoruz. Hiç kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Ancak Cumhuriyet değerlerine de saygı gösterilmesini istiyoruz."
CHP'liler hep birlikte gençlik marşını söyledi, ardından andımızı okudu. CHP'liler daha sonra anıt önünden olaysız dağıldılar.(İHA)