Mithatpaşa Mahallesi, Dağyolu Sokak sakinleri, evlerinin önüne akan kanalizasyon suyundan şikayet ederek kokudan duramadıklarını ifade ettiler. Dağyolu Sokak’ta bulunan Anıl Sitesi’nin faaliyete geçtikten sonra kanalizasyon sorunuyla karşılaştıklarını belirten mahalle sakinleri, belediyeye konuyla ilgili birkaç kez başvurduklarını ancak kendilerine bir çözüm bulamadıklarını ileri sürdüler.

İsyan eden Dağsokak’lılar, belediye yetkililerinden bir an önce kanalizasyon suyu ve kokusundan kurtarılmalarını talep ettiler.

 

Muazzez Tekin; “BELEDİYE HER SEFERİNDE YAPACAĞIZ DİYOR AMA YAPMADILAR!”

 

“Yukarıdan gelen lağım suyu evime giriyor. 3-4 senedir kapımda oturamıyorum. Balkonda bir bardak çay içemiyorum. Kokusundan duramıyoruz. Kapıları yıkıyorum ama bu pislik yağ gibi kapımızın önüne kadar geliyor. Belediyeye gidiyoruz ama hiçbir şey yapmıyorlar. Her seferinde yapacağız’ diyorlar ama hala yapacaklar. Anıl Sitesi yapıldı yapılalı gelip bu sorunu çözmelerini bekliyoruz ama üzerinden 2 yıl geçti. Hep geçiştirme cevaplar veriliyor.”

 

Cemal Duran; “ANIL SİTESİNİN KANALİZASYON SİSTEMİ DÜZGÜN DEĞİL!”

 

“Sitelere ait kanalizasyon ana yoldan evimizin içine akıyor. Bilhassa geceleri bu kanalizasyonun şiddeti artıyor. Çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. 2 senedir bu şekilde burası akıyor. Anıl Sitesinin kanalizasyon sistemi düzgün değil. Bu aleni bir şekilde ortada olan bir şey. Bunu kimse görmezden gelemez. Tamir edeceğiz diye bir gün geldiler. Bir iki kazma vurdular ama tamir edemediler. Arazinin su olduğunu söylüyorlar ama su kokar mı? Kanalizasyonun ne olduğunu biz bilmiyor muyuz?”

 

Nimet Sarıaydın; “ÇOCUĞUM ENFEKSİYONDAN HASTANEDE YATTI!”

 

“Kocaman eve ufacık kanalizasyon borusu yaptılar. Evin çatısına bu kalınlıkta gider borusu takıyorlar. Yandan su kanalı vardı onu da kapattılar. Çocuğum okuldan gelir gelmez çantasını ayakkabısını siliyorum. Artık bıktık. Bir çocuğum enfeksiyondan hastanede yattı. Kapımızın önünde bir komşuyla sohbet edemez olduk.”

 

Gülderen Duran; “BİRAN ÖNCE YAPILSIN. SAĞLIĞIMIZ TEHLİKEDE!”

 

“Sadece lağım değil bu yoldan inen araçlar evimizin üzerine uçuyorlar. Defalarca buraya duvar çekmeleri için müracaat ettik. Ama ne lağımla ilgilenen var nede duvarla. Çarşının göbeğinde oturuyoruz diyoruz ama yaşadığımız hayat ortada. Artık bakmaya bile gelmiyorlar. Biran önce yapılsın. Sağlığımız tehlikede. Sadece burada oturanlar değil buradan geçenlerde bu suyun içinden yürüyorlar. İki gün sonra bu yeni yapılan apartmana insanlar taşınacak ve o zaman bu kanalizasyon daha da çoğalacak ya da onlarda bundan şikayetçi olacaklar. Çünkü onlarında evinin önünden akıyor.”

 

(Öznur GÜNEŞ)