Disk/Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu hükümetin son günlerdeki baskıcı ve şiddete yönelik uygulamalarını kınayarak diktatörlüğe geçit vermeyeceklerini söyledi.

Dizdaroğlu bir basın açıklaması yaparak son olaylarda hükümetin işçi sınıfına baskı uyguladığını söyleyerek şöyle dedi:

Hükümet’in Gezi Park eylemine verdiği tepki, eylemi önlemek için başvurduğu polis devleti uygulamaları tüm halkın alanlara inmesine neden olmuştur. Özellikle son iki gündür tüm Türkiye polis devletinin zulmü ve devlet terörü altındadır.

Artık karşımızda tüm halkın çıplak gözle gördüğü AKP diktatörlüğü olgusu vardır. Yıllardır, uyguladığı ekonomik ve siyasal politikalarla işçi sınıfının sendikal örgütlenmesine savaş açan ve işçi sınıfı üzerinde uygulanan bizce görünen ama toplumun değişik kesimlerince örtülü olan terör şimdi tüm toplumun malumu olmuştur.

Herkesin yaşam biçimine müdahale eden, yurttaşların yediğine içtiğine, giyimine kuşamına, çocuk sayısına kısacası bireysel yaşamdan toplumsal yaşamın her alanına kadar müdahale eden AKP zihniyeti toplumsal vicdanı yaralamaya başlamıştır.

Biat kültüründen beslenen AKP malumu ilan etmiş, kendisine karşı itaatsizlik başlayınca devleti bir anda polis devletine çevireceğini net olarak ortaya koymuştur.

Ancak halkın teslim olmaya niyeti yoktur, halk direne direne kazanacaktır.

Neyi kazanacağız sorusunun cevabı ise artık çok açıktır.

Hukuk devleti, ifade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü, basın özgürlüğü, sendikal haklar ve insanlığın bugüne kadar biriktirdiği çağdaş, insana, toplumlara, halklara dair bilumum ne tür hak varsa bunlardan oluşan gelişmiş bir siyasal demokrasiyi kazanacağız.

Yaşadığımız günler ve halkın gücü bu iradeyi ortaya koymuştur.

Öyle ya da böyle demokrasi kazanılacaktır.

Şimdi Hükümetten talebimiz şudur: polis şiddetine son verin, devlet terörünü bitirin…

Halka şiddet uygulayan il valilerinin, il emniyet müdürlerinin görevden alınmasını ve İçişleri Bakanı’nın derhal istifa etmesini talep ediyoruz.