CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve parti yöneticileri ile birlikte, Acılık ve Asma Taksi duraklarını ziyaret ederek taksicilerin sorunlarını dinledi. Acılık Taksi Durağı Başkanı Hayati Alkan, “Duraktaki arkadaşlarım adına belediye başkanımızın yanına gittim. Mağduriyetimizi anlattım. O da Encümen’den kara çıkararak Site durağının karşısından bize üç araçlık yer tahsisi etti. Tam oraya yerleşmeye başlamıştık ki, karar iptal edildi. Bunu iptal ettiren de Orhan Yücel’dir. Çünkü Orhan Yücel Soğuksu’da esnaflık yapıyor. Soğuksu Taksi istedi, Yücel ağırlığını koydu, bizi mağdur etti. 40 senedir aynı meclis üyeleri var. Artık bırakın da başkaları gelsin.” dedi.

 

“ORHAN YÜCEL’DEN Mİ KAYNAKLANIYOR, BİLMİYORUM”

 

Yapılan eleştiriler ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Furat da, “Herkesin refah içinde yaşamasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir yeniden seçimlerde aday. Bu sorunların bir şekilde gidermek gerekiyor. Bir siyasi parti olarak da bize ne düşüyorsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Ben bu işin gerçekten Orhan Yücel’den mi kaynaklanıyor, bilmiyorum. Kendi gözümle görmediğim bir şeyde arkadaşımı zan altında bırakmam yakışık olmaz.  Toplumun düşünceleri bizler için önemli. Bir değerlendirme yapacağımız zaman vatandaşların bize ilettiği talepler doğrultusunda yapacağımızı hep söylemiştik. Tüm bunları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın düşüncelerine saygı duyuyoruz.” dedi.

 

“DÜKKAN ÖNLERİ ADETA PARSELLENMİŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Halil Furat daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Asma Taksi durağını ziyaret ederek durak başkanı Kemal Yılmaz ve taksicilerden sorunları dinlerken, ziyarete Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de katıldı. Taksiciler kapanan Ankara Köprüsü’nün akıbeti ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Asma Taksi Durağı Başkanı Kemal Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada, “Esnaflar dükkanların önünü adete parsellemiş. Emniyet yok belediye yok. Sarhoş geliyor nara atıyor küfür ediyor kimse müdahale etmiyor. Kaldırımı işgal ediyoruz diye ceza yiyoruz ama herkes işgal ediyor.” dedi. (Barış DOĞAN)