Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında galeri açma işini yürüten firmanın çalışma süresinin sona ermesiyle işçiler işsiz kaldı. İşsiz kalan madenciler madenci anıtında toplanarak, Taksim Gezi Parkı protestolarında olduğu gibi anıt önünde, 'Duran Adam' eylemi yaptı.

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 3 yıldır üretim öncesi galeri açma ve taban sürme gibi hazırlık işlerini yapan Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin çalışma süresi sona ermesinin ardından, firmada çalışan madenciler işsiz kaldı. Madenci Anıtı'nda toplanan işçilerden 30’u kendilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle TTK’ ya tepki gösterdi. Ellerinde ‘boyun eğme’ yazan pankart açan işçiler, Taksim Gezi Parkı protestolarında olduğu gibi anıt önünde, 20 dakika 'Duran Adam' eylemi yaptı.

Grup daha sonra madenci anıtından; ‘Madenci hakkını söke söke alacak’, ‘Hükümet istifa’, ‘Vur  vur inlesin Ankara dinlesin’, ‘Madenci burada AKP nerede’, ‘Zonguldak uyuma madenciye sahip çık’ ve ‘Star işçisini TTK alsın’  gibi sloganlar atarak Valilik binasını önüne kadar yürüdüler.  

  Valilik binası önünde bir süre bekleyen madenciler olaysız dağıldılar. Barış DOĞAN