Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği, Ramazan ayında kırsal bölgede yaşayan yoksul ailelere kumanya yardımında bulundu.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kumanya yardımlarını Ereğli ve Alaplı’nın köylerinde yaşayan yoksul ailelere ulaştırdı. Derneğe ait röntgen tarama aracına yüklenen yardım paketleri önce Alaplı ilçesine bağlı Çay köyü, Bektaşlı, Yenidoğanlar, Işıklı, Çayırlı ve Osmanlar köyünde dağıtıldı.
Hasan Erdoğan, derneğin yoksul ailelere yardım ve veremle mücadelenin yanı sıra bölgeye önemli eserler kazandırdığını belirterek şunları söyledi: “Biz dernek olarak bu güne kadar Armutçuk’a Verem Hastanesi, Bölge Halk Sağlığı Laboratuarı, Sağlık Meslek Lisesi, Subaşı Camii, Verem Tarama Aracı gibi daha sayabileceğim onlarca eser kazandırdık. Geçen iki yıl içerisinde biri evi yanan diğeri evi yıkılmak üzere olan iki ailenin evini yaptık, mobilyasından mutfak malzemelerine varıncaya kadar temin ettik."
Devlet millet işbirliği çerçevesinde son 5-6 yılda Zonguldak genelinde 100 bin kişiyi verem taramasından geçirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde veremi bölgemizde yok denecek mesafeye çektik. Ancak, biz bir yardım derneği olduğumuz için gezdiğimiz köylerde insanlarımızın eksiklerini temin etme noktasında da çalışma yapıyoruz. Biz bu yardımları sadece Ramazan ayında da yapmıyoruz. Yılda 3-4 defa yardımlar yapıyoruz. Yardımlarımız öyle sıradan yardımlar değil. Bir aileye en az iki ay yetecek miktarda gıda yardımı yapıyoruz. Yardımları kendi aracımızla bizzat köylere giderek yardıma ihtiyacı olanların bizzat kendilerine teslim ediyoruz.”
İnsanlara hizmet etmenin bir ibadet olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu işler bir gönül ve sevda işidir. İnsana hizmette ibadettir. Biz bu anlayışla 40 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık buradaki insanlarımızla hep beraber bir aile olduk. Bölgede 100’e yakın bu şekilde ailemiz var. Bu gün 30 ailemizin kumanyasını veriyoruz. Diğer ailelerin kumanyalarını da ilerleyen günlerde kendilerine teslim edeceğiz.”
Yoksul ailelere ulaştırılan kumanya ve temizlik malzemelerinin temininde kendilerine destek olan YAR-KİMYA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Şengönül’e teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Buradan sizler aracılığı ile bir kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. Bu aracımızın lastiklerini bize temin eden AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’a da teşekkür ediyorum.”
Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a teşekkür eden Işıklı Köyü Muhtarı Hüseyin Akman da, “Sayın Hasan Erdoğan sadece yoksul ailelerimize yardım etmekle kalmıyor, köylerimizdeki okul, cami ve yollarımızdaki eksiklerle de ilgileniyor. Sadece Ramazan aylarında değil yılda 3-4 defa bu ailelerimize yardım ediyor” dedi.
Yenidoğanlar Köyü Muhtarı Mehmet Akyol da Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a köyündeki yoksul ailelere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti.(İHA)