Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Kongresi Belediye düğün salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongreye Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Karadeniz Bölge Muhtarlar Dernekleri Fededarasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ile ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Derneğin eski başkanı Şakir Başol kongrede yaptığı konuşmada 1998 yılından bu yana yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Muhtarlar Derneği Başkan Adaylarından Adnan Alar ise konuşmasında mahalle ve köy muhtarı ayrımı yapmadan herkesi kucaklayarak tüm muhtarlara eşit mesafede olacağını söyledi. Diğer Başkan Adayı Şükrü Kılıç’ta Şakir Başol’a bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Kılıç, köy ve mahalle muhtarları ile bundan sonra daha sık bir arada olacaklarını ve her muhtarın sorunu ile yakından ilgileneceklerini belirtti.

AKDENİZ: 34 BİN KÖY SAYISI 18 BİN 201’E DÜŞTÜ”

Başkan adaylarının ardından kürsüye çıkan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, bütün şehir uygulamasına dikkat çekerek bu uygulama ile tüm köylerin lav edilme noktasına geldiğini söyledi. Hem Osmanlı hemde Cumhuriyet döneminde köy muhtarlıklarının iki kez ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve bunun yanlış olduğu anlaşılınca uygulamadan geri dönüldüğünü anlatan Akdeniz, denenmiş bir şeyi yeniden uygulamaya geçirmenin kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti. Türkiye’de 34 bin köy sayısının 18 bin 201’e düşürüldüğünü hatırlatan Akdeniz, büyün şehir uygulaması ile bu sayının tamamen ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

UYSAL: “KANSER OLDUĞUMU SÖYLÜYORLAR”

Kongrede son olarak kürsüye çıkan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise kendisinin kanser hastası olduğuna yönelik iddialara yanıt verdi. Uysal konuşmasında : “Değerli basınımızın önünde konuşmak istiyorum. Dün akşam çok güvendiğim bir arkadaşımdan telefon aldım. Ben kansermişim, ben hastaymışım. Evet, ben hastayım, Ereğli hastasıyım. Bu hastalığım son nefesime kadar devam edecek. Her kes şunu bilsin; son nefesime kadar ailem kadar sizleri seveceğim. İnsan kanser olabilir. Hepimiz olabiliriz. Kanseri en iyi ben bilirim. Bir hücreden başlar, yayılır. Ve buna hiç birimiz bir şey yapamayız. Elimizde değildir. Allah’ın takdiridir. Fakat Allah kalbimizi kirletmesin, kalbimizi susturmasın, güzel duygularımızı susturmasın, kalbimizi ve insanlığımızı kanser yapmasın. Ben gerçekten anlamıyorum. Günde 4-5 saat uyku, onun dışındaki tüm zamanımda Ereğli ve sizleri düşünüyorum. Sizler için her şeye varım. Hepinize aynı uzaklıktayım. Köy muhtarı, şehir muhtarı benim için değişmez. Bizim sevdamız Ereğli, bizim sevdamız insanımız. Bu millet hizmet üreten ile laf üreteni, yan gelip yatanla gece gündüz çalışanı ayırt eder hiç merak etmeyin. Muhtarlarım bunu en ücra köşelere kadar götürün vücudumun hiçbir yerinde izde yok, ameliyatta yok” dedi.

Uysal Karadeniz insanın silah isteyebileceğini ancak günümüzün en büyük silahının ise bilgi olduğunu ifade etti. Uysal kendisinin de Erdemir yöneticileri ile görüşürken para yerine bilgi talep ettiğini söyledi.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. 127 muhtarın oy kullandığı seçimlerde Şükrü Kılıç 73, Adnan Alar ise 54 oy aldı. Alınan bu sonuç ile Kıyıcak Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılıç Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği'nin yeni başkanı seçildi.