Tatil yaptığı Zonguldak’ta Aquapark açılığı gerçekleştiren Ergün Penbe, Giresunspor ile yollarını ayıracağını açıkladı. U20 şampiyonasını değerlendiren Penbe, yabancı transferler ve yabancı kısıtlaması konularında da yorum yaptı.
Milli Takımın ve Galatasaray’ın yıldız oyuncuları arasında yer alan ve geçtiğimiz sezon Giresunspor Teknik Direktörlüğü’nü yürüten Ergün Penbe, memleketi Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde hizmete giren Aquapark’ın açılışına katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kamikazeden ilk kayan kişi olan Penbe, 1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen yeni sezonda Giresunspor’un başında yer almayacağını ifade etti. Giresunspor’a da başarılar dileyen Penbe, Türkiye ikinci liginden teklif gelirse teknik direktör olarak, kariyerini sürdürmek istediğini anlattı. Penbe, “Giresun’da 1 yıllık daha sözleşmem var ama mevcut koşullar nedeniyle devam etmeyeceğim. Yeni sezonda da teklif gelirse tekrar hocalık yapmayı düşünüyorum. Oyunculuk hayatımda da basamakları, yavaş yavaş, birer birer çıkmayı, hedefledim. Antrenörlük hayatımızda da öyle olacaktır. Alttan başladık. Aldığımız takımı bir yerlere getirelim ki, süper lig hayallerimiz daha gerçekçi olsun. Şuanda o liglerde daha tecrübeli hocalara ihtiyaç var. Biz de altta bir takım şeyleri başardıktan sonra inanıyorum ki, yerimiz oralar olacaktır” dedi.
Penbe, soru üzerine Türkiye’de yapılan U20 şampiyonasını da değerlendirdi. Alt yapı da son dönemlerde sorunlar bulunduğunu hatırlatan Penbe, “Son zamanlarda alt yapıda sorunlarımız var. Yıldız oyuncular gelmiyordu. U-20 şampiyonası bu bakımdan iyi olacağı kanaatindeyim. Birçok yıldız oyuncunun çıkabileceği, büyük kulüplerimizin bir çok transfer yapabileceği bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde olması artı bir kazanç. Biz de yıllarca bu turnuvalarda bulunduk. Hatta Akdeniz oyunlarında da şampiyon olduk. Ümit ediyorum ki takımız şampiyon olur. Çünkü altyapıya, gençlere çok ihtiyacımız var. Son zamanlarda kara bulutlar üzerimizdeydi. Bu seneye kadar Avrupa kupalarına da katılamadık. Genel başarısızlığımız var. Bu seneki başarıları her seneye yaymamız gerekiyor. Bunun için de gençler çok önem taşıyor” diye konuştu.
YABANCI TRANSFERLER
Penbe, ülke futbolu için yapılan yabancı transferlerde yıldız isimlerin yer almasının da önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Penbe, “Yabancı yıldızların transfer edilmesi çok önemli. Drogba, Sneyder, geldi. Geçmişteki Hagi Alex, Popescu gibi yıldızların, takımlarımıza kazandırılması ülke futbolu açısından da iyi olacağını düşünüyorum” dedi. Penbe, yeni sezondan beklentisini şöyle dile getirdi:
“Beklentim, ülke futbolunun daha kaliteli hale gelmesidir. Liglerin daha zevkli daha çekişmeli, daha kaliteli hale gelmesinden yanayım. Öyle olsun ki, seyirci kitlemiz daha çoğalsın, seyir zevkimiz daha çok artsın.”
YABANCI KISITLAMASI
Yabancı kısıtlaması konusunda tartışmaları da değerlendiren Penbe, kendisinin forma giydiği Galatasaray’da UEFA kupası aldığını hatırlattı. UEFA kupası alındığında takımda sadece 4 yabancı olduğunu söyleyen Penbe, yabancı kısıtlaması ile ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:
“Avrupa’daki takımlarla başa baş mücadele edebilmek için bazı takımlar yabancı kısıtlamasının olmamasından yanalar. Alttan gençlerin yetiştirilebilmesi, ülke futbolunun da biraz ilerlemesi için de bir çok kişi de yabancı sayısında kısıtlamadan yana. Biz UEFA’yı aldığımız dönemlerde 4 yabancı ile oynuyorduk. Bizim dönemimizde de kısıtlamalar vardı ama biz UEFA kupasını aldık. Yine de federasyonumuzun vereceği bir karar. Kısıtlama olsun yada olmasın, bizim alt yapıdan gelecek oyunculara ihtiyacımız var. Biz bunu başarmalıyız bence. Başarı için istemek, başarıya aç olmak önemli. Biz 4 yabancı ile bunu başardık.”
Yaptığı yatırım nedeniyle tesis sahibi Tuncay Karakuş’a da teşekkür eden Penbe, “Daha önceleri biz sporcular başka illere gider, eğlenirdik. Şimdi genç futbolcular bu imkândan faydalanabilecek” diye konuştu. Tesis ile ilgili bilgi veren Tuncay Karakuş ise Penbe’ye katılımı nedeniyle teşekkür etti.