Zonguldak Fatih Koleji’nde her gün 500 kişilik iftar programı düzenleniyor. Toplumun farklı kesimlerinden işçi, memur, esnaf, mühendis, işadamı, öğrenci, mahalle sakinleri ve protokol üyelerinin eş ve çocuklarının ağırlandığı okul bahçesindeki iftar, renkli görüntülere sahne oluyor.

Mega Teknik Elemanlar Platformu, Tüm Çalışanlar Platformu, Zonguldak İşadamları Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sponsorluğunda verilen iftarlar, 15 personel tarafından hazırlanıyor. İftarlara yoğun talep olduğunu belirten Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, “Okulumuzun bahçesinde Ramazan ayı boyunca her gün Zonguldak’ın değişik yelpazesinden insanları ağırlıyoruz. Birlik ve beraberlik havasının oluşmasına zemin hazırlayarak kardeşlik duygularımızı pekiştiren bu organizasyon, toplumdan büyük takdir görüyor. İnsanlar hem iftarını açıyor hem de Batı Karadeniz’in yemyeşil doğası eşliğindeki bahçemizde, çayını yudumlayarak sohbet etmenin tadına varıyor. Böylece Ramazan ayı boyunca 15 bin kişiyi ağırlamış olacağız.” diyor.

Bu uygulamanın çok güzel olduğunu kaydeden Önder İnce isimli vatandaş, şunları söylüyor: “Daha önce harabe görünümündeki Çaydamar mahallesi, şu anda muhteşem bir atmosfere tanıklık ediyor. Okulun bahçesinde ailemizle birlikte piknik havasında iftarımızı açıyoruz. Biz çayımızı içerken çocuklarımız da bahçedeki spor bölümünde oynuyor. Açıkçası burada açtığım iftardan huzur buldum. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun.” Barış DOĞAN