Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, 2012–2013 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını uğurladı.

 

Önceki akşam Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Keleş, Bahçelievler İlkokulu Müdürü Ali Özdağ, Yayla Ortaokulu Müdürü Ahmet Bozdemir, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Mansur Gök, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Necdet Yamak, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 8’inci sınıf öğretmenleri adına Gonca Değirmenci, 8’inci sınıf öğrencileri adına ise, Mustafa Katırcı birer konuşma yaptılar. Daha sonra kürsüye gelen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Mansur Gök, öğrencilere öğütlerde bulunarak, “Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, tarih olarak çok eski, bina olarak çok yeni bir okul. Modern binamızda başladığımız eğitim-öğretim döneminde ilk mezunlarımızı veriyoruz. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında, Ahmet Erdoğan, Bahçelievler, Zonguldak İlkokullarından öğrenci aldık. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan SBS’de okulumuz öğrencileri büyük bir başarıya imza attılar. Öğrencilerimizi eğiten öğretmenlerimize ve onlardan desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başlayacakları lise eğitiminde başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından spor, müzik, akademik, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmaları ve başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilere ödülleri ve plaketleri verildi. Ardından 8’inci sınıflar arasında derslerin yılsonu başarı puanına göre en yüksek nota sahip Öykü Kılıç ve Mustafa Katırcı ile ikinci en yüksek puana sahip Fatih Uçar’a hediyeleri verildi. Ödül töreninin ardından flama ve bayrak devir teslimi yapıldı. 8’inci sınıf öğrencileri, flama ve bayrağı 7’nci sınıf öğrencilerine teslim ettiler.

Daha sonra sinevizyonda fotoğrafları ve kendilerini esprili şekilde tanıtan yazılarla tek tek sahneye davet edilen 8’inci sınıf öğrencilerine, öğretmenleri tarafından sembolik diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından şarkılar söyleyen öğrenciler, keplerini havaya atarak, mezun olmanın coşkusunu aileleriyle birlikte yaşadılar. Barış DOĞAN