CHP İl Genel Meclisi aday adayları Hüseyin Kermen ve Nebahattin Yılmaz ile CHP Beycuma Belediye Başkan aday adayı Şenduran Altutaş, dün yapılan Halkın Sesi haber toplantısının konuğu oldu. Onlar Zonguldak siyasetinin Gazipaşa’dan görülmeyen yanının fotoğrafını çekerken, “Masanın öbür tarafındaki kravatlılar bu işi tek başına çözemez. Atanmışlar seçilmişleri yönetemez. Biz halkın içinden gelen insanlar olarak diyoruz ki, biraz da kırsalın sesine kulak versinler.” şeklinde konuştular.  Aynı zamanda imamlık yapan Hüseyin Kermen, “Kırsal kesimde Cumhuriyet Halk Partisi’ni en iyi şekilde halka anlatmak için aday oldum. Biz maydanozu bile marketten alan köylüyü üretmeye teşvik edecek, göçü durduracak projelerle geliyoruz. Çünkü köylünün derdini biz biliyoruz.” dedi.

“ZONGULDAK GAZİPAŞA’DAN İBARET DEĞİL”

Emekli bir eğitimci olan Nebahattin Yılmaz,  kırsalda yaşayan öğrencilerin yaşadığı sorunlara devletin ve İl Genel Meclisi’nin sağır kaldığını belirterek, “Taşımacılık eğitimle okumak zorunda kalan bu çocuklar 2 santim kar yağsa günlerce okula gidemiyor. Derslerin çoğu boş geçiyor. 5-6 saat önce pişmiş ekmek arası soğuk sandviç ile beslenmek zorunda kalıyor. Verilen yemek okula gelinceye kadar koktuğu için çöpe atılıyor. Dersleri boş geçen, okula gidemeyen, düzgün beslenemeyen bu çocuklar, kolejde yetişen çocukla yarıştırılıyor. Bunu da adında adalet olan bir parti yapıyor.” diyerek Zonguldak’ı Gazipaşa’dan ibaret gören miyop siyasetçilere bambaşka bir Zonguldak olduğunu hatırlattı.

 “CEZAEVİNDE SİYASİ BASKI VAR”

CHP Beycuma Belediye Başkan aday adayı Şenduran Altuntaş ise, Beycuma halkının iktidar partisince “hizmet getireceğiz” vaatleriyle kandırıldığını belirterek, “Halk belediyeyi unutmuş durumda. Vatandaş kendi sorununu kendisi çözüyor. 4 dönem geçmesine rağmen mahallelerimizin yol sorunu çözülemedi. Kanalizasyon yıllardır kanayan yara. Vural Kundakçıoğlu, Beycuma halkını hayal kırıklığına uğratmıştır. Cezaevi de olmasa bittik. Bari Beycuma’yı haritadan da silsinler.” dedi. Genel seçim ve referandumda 270 hükümlünün oy kullandığı Beycuma Cezaevi’nde AKP karşıtlarının birinci çıkmasına rağmen yerel seçimlerde mahkumlara siyasi baskı yapıldığını söyleyen Altuntaş, “Mahkumlar seçeceği belediye başkanını tanımadan oy kullanıyor ama biz cezaevinde propaganda yapamıyoruz. Belde halkının oyunu alıyoruz ama cezaevi sonuçları seçimin kaderini değiştiriyor.” dedi.