Mıknatıslı yolla elektrik tasarrufu projesinden sensörlü tünele kadar birçok proje ilgi gördü

 

TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen Bilim Fuarı kapsamında geleceğin bilim adamları projeye dönüştürdükleri fikirlerini sergiledi.

TÜBİTAK’ın destekleriyle Türkiye genelinde başlatılan Bilim Fuarı etkinlikleri kapsamına, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri projelerini sergiledi. Okulun spor salonunda gerçekleştirilen Bilim Fuarı’nda geleceğin bilim adamları, projeye dönüştürdükleri fikirlerini sergiledi. Etkinliğin açılışını Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptı. Kurdeleyi kesen Özbek ve beraberindekiler, stantları gezdi.

Stantlar arasında en dikkat çeken projeler davetlilerin ilgisini gördü. Özellikle bilgisayar başında vakit geçirenlerin sandalyeye yaslanmamaları durumunda çalan zil projesinden, akıllı yatak projesine kadar davetliler, projeleri hazırlayan öğrencileri ilgiyle izledi. Yola döşenen mıknatıslar sayesinde yalnızca araç geçişlerinde yanacak olan lambalardan tasarruf edinebileceği şeklindeki projeyle dikkat çeken öğrenciler, araştırma projeleriyle de sosyal, sağlık ve kültür konularında bir adım öne çıktı.

Sergi hakkında bilgi veren İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Erol Koç, şunları söyledi: “Zonguldak’ta Öğretmen Lisesi pilot okullardan biri olarak belirlendi. 15 Mart 2013 tarihinde çalışmalarımız başladı. TÜBİTAK bu konuda okullara destek veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, üniversitemizden bu konuda büyük destek aldık. 6 danışman öğretmenimiz, 70’e yakın öğrencimizle birlikte yaklaşık iki ay süren bir çalışma ile TÜBİTAK’ın istediği doğrultuda bu gün 15 Mayıs 2013 tarihinde bu gün sergimizi açtık. 30 projemiz var. Çalışmalarımız beğenildi."(İHA)