Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapılacak olan 24 derslikli Kavaklık İmam Hatip Ortaokulu’na hayırsever işadamı Fazlı Erdoğan ile Kdz. Ereğli Din Öğretimini Destekleme, Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından yapılacak olan bağış karşılığı projenin 32 dersliğe çıkartılması için protokol düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İşadamı Fazlı Erdoğan ile Hayırsever Kdz. Ereğli Din Öğretimini Destekleme Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Ali Aksoy katıldı.
Protokol töreninde konuşan Dernek Başkanı Ali Aksoy, “Tahaahüt ettiğimiz 1 milyon TL’yi yapılması gereken iş için vereceğimizi taahhüt ettik. Bu amaçla bu gün buradayız. Çok mutluyuz ve çok sevinçliyim. Sayın Valim sizin şahsınızda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


500 BİN TL’Sİ FAZLI ERDOĞAN’DAN

Hayırsever İşadamı Fazlı Erdoğan ise “Ben Gümüşhane’de doğdum ama Zonguldak Ereğli’de iş bularak, aş bularak hayatımı devam ettirdim. İmam Hatip Ortaokulu’na ismim verilecek. Daha güzel şeylere imza atmayı temenni ediyoruz. Devletimizin güzel makamında devletimize ve milletimize hizmet etmekten dolayı çok mutluyum” dedi. İnşaatın yapımı için maliyetin 500 bin TL'sini hayırsever işadamı Fazlı Erdoğan, diğer 500 bin TL'si ise Kdz. Ereğli Din Öğretimini Destekleme, Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından karşılanacak.