Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği 39. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, meslekte 40. yılını, 30. yılını ve 25. yılını dolduran kişilere plaket verildi.

 Zonguldak Çatı Kafede gerçekleştirilen törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Coşkun, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kemalettin Ustaoğlu, jeoloji mühendisleri, maden mühendisleri odası temsilcileri ve Elektrik mühendisleri odası temsilcileri katıldı.

Törende konuşma yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, “Jeoloji Mühendisleri Odası olarak bu yıl kuruluşumuzun 39. yılını kutluyoruz. Odamızın kuruluşunun 39. yıl dönümü dolayısıyla bugün plaket töreni ve kahvaltı düzenledik. Odamız, 18 Mayıs 1974 yılında TMMOB’ye katılmış bugün 12 şube ve 67 temsilcilik ile birlikte 18 bine yaklaşan üyesiyle mesleki, demokratik ve kamu yararına faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün Zonguldak genelinde temsilciliğimize bağlı kamu ve özel sektörde çalışan ve işsiz üyelerimizle birlikte 120’ye yakın jeoloji mühendisi bulunmaktadır. İlimizde jeolojik ve jeoteknik etütler temsilciliğimizce kayıtlı 8 adet serbest büro ve şirket tarafından yapılmaktadır” dedi.

 Konuşmanın ardından, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilciliği tarafından bul yıl mesleğinde 40. yılını dolduran MTA’dan emekli halen Filyos Ateş Tuğla Makine Maden Sanayi T.A.Ş’de yönetici olarak görev yapan Birol Kıyıcı’ya 40. yıl plaketi, mesleğinde 30. yılını dolduran ve Türkiye Taşkömürü Kurumunda görev yapan Nizamettin Talas, Hikmet Küçükağtaş ve Hüseyin Akaç’a 30. yıl plaketi ve mesleğinde 25. yılını dolduran İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde yönetici olarak görev yapan Şenol Yücel’e 25. yıl plaketi verildi.