Zonguldak Eğiti İş Başkanı Metin Kahveci hükümetin sağlık politikasını eleştirdi ve yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

Gecen hafta TTK makine ikmal bölümünde mühendis olarak çalışan Esat ZAMAN üyemizin eşi yakın akrabamız ve abimiz  ateşli bir hastalık sonucu  aramızdan ayrıldı. Ölümü başta ailesi olmak üzere akrabalarını mesai arkadaşlarını, dostlarını ve bizleri yasa boğmuştur. Hasta olan abimizden alınan kan örnekleri kızı tarafından bizzat kendisi ilgili sağlık kuruluşuna teslim ediliyor. Sağlık müdürlüğündeki ilgili bölümde yaklaşık 5 gün bekliyor. Hastamız kan örneklerini verildiği gün itibarıyla 3gün sonra vefat ediyor. Gecikmenin sebebi ise fakülte ile kendi aralarında yeniden kan örneklerinin alınması ve bekletilmesi konuşuluyor. Bu arada ateş düştüğü yeri yakıyor. Halbuki alınan kan örnekleri zamanında yerine ulaşıp tahliller sonucu yeni bir tedaviye başlansaydı hastamız belki kurtulacaktı  diye de düşünüyoruz. İşte bu sorumsuzluk bizlerin canını acıkmıştır.  Canı acıyan  , çok üzülen  iki kızımızın annelerinden akrabalarından , bizlerden habersiz sağlık müdürlüğünde yaptıkları bu eylem ülkemizdeki insan ve insan sağlığına verilen önemi göstermektedir. Bundan daha vahimi bu kan örnekleri zamanında gönderip hastanın kurtulma durumu ortaya çıkarsa bunun hesabını kim nasıl verecek? Ölen insanı geri getirebilecek mi?  Bundan doğacak tepkiyi kim nasıl ödeyecek? İşte bu karmaşık durum  AKP’nin sağlık dönüşümden bahsettiği ve her yerde sağlık hizmetlerinde devrim yaptığını iddia edenler 24 milyarlık sağlık harcamaların da  tatlı bahar bu mu? olmalıydı diye yetkililere soruyoruz.. Bilimsel sağlık ve insana verilen değer kadrolaşmaya verilen değer kadar olsaydı bu üzücü olaylar başımıza gelmeyebilirdi. Hastanelerde ki hijyenik durum ve uygulamalar birilerine ihale kazandırmak kadar önemli olsaydı kafalardaki şaibelerinde ortadan kalkmasına neden olurdu.

     Sonuç olarak bizlerin canı çok acıdı başka birilerin canı acımasın diye bakanlık yetkilileri uyarıyoruz.  Başka canlar yanmasın. Canı yananın sabrı belli olmayacağı gibi toplumsal trajik olaylara meydan vermemeliyiz. Sağlık çok ciddi bir iştir. Ya bu işi ciddi bir şekilde yaparsanız ya da çeker gidersiniz.  Kendi aralarınızdaki iletişim hatalarını yada uygulamalarınızı hastaların can vermesiyle ödetemezsiniz. Her şeyi zamanında yaparak insana verilen değeri ve sorumluluğu gösterin. Bu üzücü olayın takipçisi olmakla birlikte sağlıkta insana, bilimselliğe değer vermeyen sorumsuzluğu nefretle ve şiddetle kınıyoruz