Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından, 14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında gönüllü kan bağışçılarına törenle madalyaları verildi.
Emirgan Otel’de düzenlenen ödül töreninde, 7 Altın, 17 Gümüş ve 208 adet de Bronz madalya dağıtımı yapıldı. Törene, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, AFAD Müdürü Ahmet Güngör’ün yanı sıra yöneticiler ve kan bağışçıları katıldı..
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise yaptığı konuşmada, “Çok değerli Kızılay dostları bir 14 haziran günü yine sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Her geçen gün büyüyen genişleyen Kızılay Zonguldak ailesinin bir ferdi olarak sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Gönüllü kan bağışçılarımıza şükranlarımızı sunmak için ve madalya yönetmeliğimize göre madalya almayı hak eden bağışçılarımıza teşekkür etmek için sadece 14 haziran yetmez tabii ki. Kızılaycılar olarak milletimiz adına hiçbir karşılık beklemeden kanını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak adına Kızılay’ımıza kan bağışında bulunan şu an aramızda olan olmayan tüm bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından 36 ve üzeri 25 ve üzeri 10 ve üzeri bağışçılara altın gümüş ve bronz olmak üzere madalyaları verildi. Ardından törene katılanlara ikramlarda bulunuldu.(İHA)