Mithatpaşa Mahallesinde ikamet eden ve on gün önce ‘İşe gidiyorum’ deyip evden ayrılan 39 yaşındaki maden işçisi Özcan Öztürk’ten ailesi haber alamadı. 11 yıl önce Şenay Öztürk ile hayatını birleştiren Özcan Öztürk, TTK’daki işinin haricinde ek iş olarak özel maden ocaklarında çalıştı. Bir buçuk yaşındaki Baran ise babasının yokluğunda fotoğraflarına bakıyor. 11 yaşındaki Özgür ise babasının bir an önce evine dönmesini istedi. 

“YEMEK YEDİ, EVDEN ÇIKTI, BİR DAHA DÖNMEDİ”

On gün önce eşinin TTK’daki iş çıkışı evine gelerek yemek yediğini, üzerine tekrar iş elbiselerini giyip evden ayrıldığını anlatan Şenay Öztürk, eşini görenlerin kendilerine ulaşmasını istedi. Haber verdikleri polislerin TTK’daki güvenlik kameraları kayıtlarını incelediğini anlatan Öztürk, gözyaşları arasında şöyle dedi: “Eşim, TTK’da çalışıyor. 11 senedir işçi, ek olarak kaçak ocaklara gidiyordu. Bundan dokuz gün önce eve gelmeden önce beni aradı. Yemeğin hazır olmasını istedi. Tekrar ek işe gideceğini söyledi. Eve gelip yemeğini yedi. Hızlı bir şekilde iş elbiselerini giydi. Bana ‘Arkadaşımla ocağa gideceğim’ dedi. Üzerini değiştirip dışarıya çıktı. Ben de peşinden dışarıya çıktım. Krem rengi, hafif sarıya dönük bir taksiye bindi ve gitti. Gidiş o gidiş. Bunu alan adam nerede? Eşimi kapının önünden bir adam aldı. Esmer bir adam, ince bıyıklıydı. Bunlar nereye gitti? Ocağa mı gittiler. Ocağa gittiyse, öldü mü, kaldı mı? Hiçbir haber yok.”

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Savcılığa haber verdiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Polislere haber verdim. Gitmediğim yer kalmadı. Benim eşimin kimseye zararı yok. Evinden işine, işinden evine gelen bir adamdı. En son o gece karta basmış, gece 23.00 sıralarında. O kişiyle evin buraya gelmiş. Polisler TTK’daki kayıtlara bakıp bunu tespit etmişler. Buradan geçerken de evimizin ilerisinde bir kamera sistemi var. Oradaki kayıtları da aldılar. Onunla da karşılaştırıyorlar. İcralarımız var. Kefil olduğu bir arkadaşı vardı. Ama karttan borcu kesiliyordu. Karttan borcu ödüyordu. Daha önce ocakta kaza geçirdi. İki parmağı yok. 300 TL maluliyet maaşı alıyordu. Onunla geçinmeye çalışıyorduk.” (İHA)