KGD’den yapılan açıklamaya göre, KGD’nin 10’uncu yıl kutlamasına, KGD Yönetim Kurulu, eski başkanlardan Ayşe Mert ve üyeler katıldı. KGD’nin kuruluşunun 10’uncu yılı nedeniyle derneği ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de gazetecilerle birlikte 10’uncu yıl pastasını kesti. Akdemir, “Gazeteciler, zor ama çok önemli bir görevi başarıyla yerine getiriyorlar. KGD’nin 10’uncu yılını ve tüm dernek yönetim kurulu ile üyelerini kutluyorum. Başarılı çalışmalarınızı sürdüreceğinize yürekten inanıyorum. Bugüne kadar nasıl yanınızdaysak, bundan böyle de yanınızda olacağız” dedi.

 

KGD Yönetim Kurulu Başkanı ve TGC Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav ise, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkür ederek, “Derneğimiz kurulduğu günden bugüne sayısız etkinlik gerçekleştirdi. Sadece Zonguldak’a değil, Türkiye’ye mal olmuş bir kurumsal kimliğe sahip oldu. Mesleği gazetecilik olan arkadaşlarımızla, üye sayımızı her geçen gün artırarak bu yolda hep birlikte yürüdük. Bıkmadan usanmadan, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Zonguldak’ı ve gazetecileri temsil etmeye devam edeceğiz. Gururluyuz, çünkü sorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışının mesleğimize egemen olması için katkı vermek ve buna zemin hazırlamak için samimiyetle çalıştık. Bunun için de üyelerinin gazetecilerden olması şartı koyarak net bir tavır ortaya koyduk. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak başta üyelerimiz olmak üzere mesleki sorumluluk anlayışıyla hareket etme çabası içinde olan her meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi. Ardından 10’uncu yıl pastası hep birlikte kesildi.

 

ÜYE TOPLANTISI DÜZENLENDİ 

Pasta kesiminin ardından KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav başkanlığında üye toplantısı gerçekleştirildi. KGD üyeleri, derneğin çalışmaları, hedefleri konusundaki görüş ve önerilerini anlattılar. KGD’nin 10 yıllık sürecinin de değerlendirildiği toplantıda, derneğin daha da gelişimi için yapılması gerekenler dile getirildi. Gazeteciliğin sorunları ve çözümleri konusunda da görüş alışverişinde bulunulan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, “Üyelerimizin önerilerini ve görüşlerini ayrıntılı şekilde not ettik. Bu görüş ve önerileri bir rapor haline getireceğiz. Bu görüş ve öneriler mutlaka değerlendirilecek ve üyelerimizin yönetim kurulumuza yüklediği bir görev olarak kabul ettiğimiz bu öneriler ışığında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üye toplantılarımızı sürdürerek yeni değerlendirmelerde bulunacağız” dedi.