Zonguldak kent konseyi başkanı Yesari Sezgin dün bir açıklama yaparak Limana kültürel tesis kazandırmak için hazırladıkları bir projenin Vali tarafından onaylandığını ve ilgili makamlara da talimatların yine Vali tarafından verildiğini söyledi.

Sezgin açıklamasında şöyle dedi:

Kent Konseyimiz tarafından Şehrimize kültür mirası olarak kazandırılması gerektiğine inandığımız liman içinde bulunan Şarjöman rapid (hızlı yükleme) yapısının restore edilmesi önerimiz hayata geçiyor.

Geçtiğimiz yıl gündeme getirdiğimiz hızlı yükleme iskelesinin çağdaş anlamda yenilenerek kentimizin belleğindeki yerini bugüne yansıtmayı öngören projeyi Sayın Valimize sunduk. Kendiside KUDEB fonundan projenin gerçekleştirilmesi için İl Kültür Müdürlüğümüze talimatlarını verdi. Aynı alanda TTK’ya ait kullanılamayan durumda olan Yıldız römorkörünün de iskele ile bütünleşerek proje içerisinde yer alması konusunda Sayın Valimiz bizimle hemfikir durumda.

Projemiz de yapmak istediğimiz kentimizin belleğinde yer alan bir yapının çağdaş bir yaklaşımla koruma kullanma dengesini gözeterek kentsel mekân olarak şehrimize kazandırılması.

Bu amaçla hazırladığımız projenin tamamlanması sonucu kentimiz yeni bir kentsel odak noktasına sahip olacaktır. Özellikle Kente dışarıdan gelen ziyaretçilerin uğramak isteyecekleri Zonguldak anısına sahip olmak amacıyla fotoğraf çektirebilecekleri bir mekân olarak sahil şeridi düzenlemeleri içerisinde önemli bir odak olacaktır.

Kentimizin sosyal yapısı içerisinde projemizde yer alan  sergi rampası da nostaljik bir mekan olarak   Kültürel anlamda da önemli işlevsel bir odak olacaktır.

Ayrıca bu tür mekânlarımızın çoğalması kentimizin turizm potansiyelini artıracak, çevremize düzenlenen turların uğrak yerlerinden birinin Zonguldak olmasına da katkı sağlayacaktır.