Ulupınar’ın basın danışmanlığından yapılan açıklamada Dernek Başkanı Ayhan Gökgöz, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a Komisyonda Torba Yasada görüşülmekte olan Şehit Madenci Ailelerine yönelik yapılan düzenlemelerle ilgili eksiklikleri ve kaygılarını dile getirdi.Dernek Başkanı Ayhan Gökgöz ve Üyeler Milletvekili Ulupınar’dan destek istediler.

 Maden Şehitleri Derneği Başkanı Ayhan Gökgöz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Komisyonda maden şehitlerinin birinci derece yakınlarının memuriyete alınması öngörülüyor. Bu yeterli değil.  Şehit madencilerin çocuklarının eğitim süreleri boyunca bursla desteklenerek reşit olduklarında memuriyete alınmalıdır. Ayrıca Şehit Madenci eşlerine bağlanan ölüm aylığı yeterli değil, prim günü gözetmeksizin tüm maden şehitlerimizin eşlerine emekli maaşı bağlanması gerekir. Madendeşehit olan işçilerimizin ayırım gözetmeksizin aynı kapsam içinde değerlendirilmeli ve madenciler arasında ayrım yapılmamalıdır. Bu konuda Milletvekilimiz Özcan Ulupınar her zaman bizim yanımız da olmuş ve yetkili kişilerle görüşmelerimizi sağlamıştır. Kendisine Maden Şehitlerinin yakınları adına teşekkür ederim.” dedi.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar yaptığı açıklama da; “Maden Şehitleri Derneği Başkanımız Ayhan Gökgöz ile sürekli iletişim içindeyiz. Torba Yasa da yer alan maddelerin tüm şehit madenci ailelerini de kapsaması için çabamız devam ediyor. Alın teri ve emeğin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” dedi.