MHP İl Başkanlığı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün yürüyüş düzenledi. Türk Bayrağı açarak Madenci Anıtı önünde toplanan MHP’ye Türkiye Kamu-Sen’de destek verdi.

Madenci Anıtı’nda toplanan MHP İl ve İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Ülkü Ocakları üyelerine, Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve bağlı sendikaların şube başkanları ve üyeleri de destek vererek yürüyüşe katıldı. Kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla Gazipaşa Caddesi'nden Valilik binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında “Ne mutlu Türküm diyene”, “Bayrak inmez vatan bölünmez'”, “Türkler burada PKK nerede?”, “Her şey vatan için” sloganları atan kalabalığa, cadde üzerindeki vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi.

“TÜRKİYE SEVDALISIYIZ”

Yürüyüş, Valilik binası önünde sona ererken, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, burada Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirterek, andımızın okunmasının önemi de değindi. Türkiye sevdalısı olduklarını belirten Ayan, "Bizler görüyoruz ki cumhuriyet şekli Türk insanının töresine ve kendi kişiliğine uygun bir yönetim şeklidir. Bizler Türkiye sevdalıları Türk milliyetçileri olarak 90'ıncı yılını özellikle önemsediğimiz ve cumhuriyetimizin kazanımlarının hem bizlere hem Türk vatanına, lazım olduğuna inanarak bundan sonra Cumhuriyet Bayramı'nın her kullanımında bir katkımız olsun diye, 90 yılların 900 yıllar olsun diye, elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi. Daha sonra MHP İl Başkan Yardımcısı İlyas Altun’un 5 yaşındaki oğlu Ömer Burak Altun andınızı okumasının ardından etkinlik sona erdi. (Nermin Akkaya)