Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, iki okul müdür yardımcısı ve bir müdür başyardımcılığı normu bulunan Zonguldak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi’ne, ikinci müdür yardımcısının sınavla atandığını, Müdür Yardımcılarından Nilgün Çelik’inse Müdür Başyardımcısı olarak atanması için Okul Mdürlüğü’nce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teklif edildiğini söyledi. Akyol, “Ancak yapılan bu başvuruya rağmen Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 31 Ekim 2013 tarihinde ilan edilip, 5 Kasım 2013 tarihinde bir takım değişiklikler nedeniyle güncellenen “Norm kadro fazlası yönetici atama duyurusu”nda Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Müdür Başyardımcılığı kadrosu münhal (açık) gösterilmiştir. Bu MEB yönetici atama yönetmeliğine aykırıdır. Çünkü ‘norm fazlası yönetici atama duyuru’ takvimi yayınlanmadan önce,  kadro için okul müdürlüğü tarafından gerekli başvuru yapılmıştır.” dedi.

 

“DEVREK İMAM HATİP’E VAR, ÇAYCUMA ANADOLU LİSESİ’NE YOK”

Akyol açıklamasını, “Diğer taraftan 31 Ekim 2013 tarihli duyuru listesinde münhal gösterilen ‘Zonguldak Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcılığı’ kadrosu 5 Kasım 2013 tarihli güncellenen duyuru listesinden çıkarılmıştır. Müdür Başyardımcısının başka bir okula müdür olarak atanmasıyla münhal hale gelen kadroya Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tıpkı Çaycuma Anadolu Lisesi Müdürlüğü gibi okul müdür yardımcılarından birisini teklif etmiş, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü de 5 Kasım 2013 tarihli güncellenen duyuru listesinde kadroyu ikiye çıkarmıştır. Ayrıca duyuru sürecinde Çaycuma Gemiciler İlkokulu gibi kimi okulların müdür yardımcılıkları kadrosu da bir takım gerekçelerle münhal listesinden çıkarılmıştır.” diyerek devam etti.

 

“YENİ SKANDALLARA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Akyol açıklamasını, “Atamalarda hata üstüne hata yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 12. maddesinin 6. fıkrasında yer alan, “Müdür başyardımcılığına, kurumdaki müdür yardımcıları arasından, kurum müdürünün inhası, il millî eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile eğitim kurumu norm sayısı kadar atama yapılır.” hükmünü nasıl yorumlamaktadır? Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlüğünün söz konusu teklif yazısını bekletip on beş gün sonra Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermiş olması ve İlçe Milli Eğitim yetkililerinin ‘Okulda Müdür Başyardımcılığı normunun olduğunu bilmiyorduk.’ sözleri yapılan yanlışlığı ortadan kaldırmaz ve okul müdürlüğünün teklifini geçersiz kılmaz. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan bu yanlışlığı düzeltmelidir ve Nilgün atanması için gerekli süreci biran öce tamamlamalıdır.  Müdürlük sözlü sınavlarında Eğitim Bir-Sen üyelerinin yüksek puan verilmesi, müdür adaylarının tercihlerinin yönetmeliğe aykırı şekilde elektronik ortam yerine elden alınması gibi skandallarla gündeme gelen Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni skandallara imza atmasına eğitim emekçilerinin artık tahammülü kalmamıştır. Eğitim-Sen olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” diyerek bitirdi.