Belediye tarafından düzenlenen etkinliğe; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile Bartın Milletvekili Mustafa Rıza Yalçınkaya, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, CHP İl Başkanı Halil Furat ve ekibi, ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir ve yönetimi, Türkiye Kızılay Derneği Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay, Kilimli Halkevi Başkanı Hüsnü Hazır, Eren Enerji Halkla İlişkiler Uzmanı Sevcan Özelli ve vatandaşlar katıldı.

Konser öncesi, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun” yazılı pastayı, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Mustafa Rıza Yalçınkaya, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ve CHP İl Başkanı Halil Furat birlikte keserek, katılanlara ikram yapıldı. Pasta kesimi esnasında havai fişek gösterileri geceye ayrı bir renk kattı.

Açılış konuşması yapan, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, 19 Mayıs, 23 Nisan ve 29 Ekim’in Ulusal bağımsızlığımızı simgeleyen, büyük sıkıntılarla elde ettiğimiz ve çok canlar vererek kazandığımız bağımsızlığımızın karşılığı olan önemli ve anlamlı günler olduğuna dikkat çeken Başkan Adıyaman sözlerine şöyle devam etti:

“Bedelini oldukça ağır ödediğimizden değerleri de oldukça yüksektir. 94 yıl önce temeli atılan Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden beri Cumhuriyet karşıtı iç ve dış şer odaklarının hedefi olmuştur. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesini içerisine sindiremeyen emperyalist güçler ile şerait özlemi içerisinde olan ve orta çağ karanlığından sıyrılamamış insanların hedefi nasıl da aynı yerde buluşmaktadır. Bu odaklar ne acıdır ki; Kemalizm ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almışlardır. Ulusal egemenliğine dayalı, tam bağımsızlık anlayışıyla kurulan Cumhuriyetimizin bugün siyasal, ekonomik, sosyal, askeri ve kültürel bağımsızlığımız tartışılır duruma gelmiştir. İçeride ise bir yandan ülkeyi soyanlar ve patlayıncaya kadar yiyenler öte yanda çöplüklerde ekmek arayan insanlarla tam bir tezat yaşanmaktadır.

“1919’DAKİ GERİCİ, IRKÇI, İŞBİRLİKÇİ, BÖLÜCÜ VE MANDACI ORTAKLIĞIN UZANTILARI BUGÜN YİNE İŞBAŞINDADIR”

Eşsiz devrimci Atatürk, ‘Ulusun coşkulu devrim hamleleriyle sinmek zorunda kalanların bir gün bu ateşin sönmeye, duraksamaya başlamasıyla halinde devrim taraftarlarını mahkum ettirmek için fırsat kollayacaklardır’ demiş ve olası tüm tehditlere karşı Cumhuriyet’i gençliğe; sizlere emanet etmiştir. Nitekim gelinen noktada Lozan’ın intikamını almak, ikinci Sevr’i uygulamak, Türkiye’yi emperyalizm egemenliğine sokmak isteyen dış güçler ile içimizdeki işbirlikçilerin Mustafa Kemal Atatürk’e, Atatürkçü Düşünceye saldırıları artarak sürmektedir. Bu saldırılar yeni değildir. Hedef etnik ve inanç ayrılıklarını körükleyerek ulusal çözülmeye ve bölünmeye yol açmaktadır. 1919’daki gerici, ırkçı, işbirlikçi, bölücü ve mandacı ortaklığın uzantıları bugün yine işbaşındadır. Fakat bütün dünya iyi bilmelidir ki; Türk gençliği bütün bu durum ve koşullar içerisinde biricik değerinin Türk Bağımsızlık ve Cumhuriyeti’ni kurtarmak olduğunun bilincindedir. Atatürk’ün gençleri; gericiliğe, bölücülüğe, mandacılığa, hukuksuzluğa ve antidemokratik her türlü sürece karşıdır. Çünkü Atatürk’ün gençleri; demokrasiden, insan haklarından, ulus egemenliğinden ve tam bağımsız Türkiye’den yanadır”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ, KUVAYI-İ MİLLİYE RUHUNU VE MİSAK-I MİLLİ SINIRLARIMIZI BOZMAYA HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR”

“Sağlam temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, Kuvayı-i Milliye ruhunu ve Misak-ı Milli sınırlarımızı bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ulu Önder’in Cumhuriyet’i emanet ettiği, ‘Cumhuriyet’i biz kurduk O’nu sizler yaşatacaksınız’ dediği gençlerin bayramıdır bugün. Tüm olumsuzluklara rağmen umutsuz olmayın, Atatürk’te tüm olumsuzluklara rağmen tek başına Samsun’a çıkmıştır ancak bir ulusun kaderini değiştirdi.  Atatürk’ün yolundan giderek, geleceğin güzelliklerini sizler yaşatacaksınız. En büyük bayramınız kutlu olsun. Bugün her yer Samsun, bugün her gün 19 Mayıs ve biz bugün hep beraber hepimiz Mustafa Kemal’iz” dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Erdal Güney söylediği birbirinden güzel parçalar ile dinleyenleri unutulmaz dakikalar yaşattı. Güney sahnede 2 saat kaldı.

Konser sonunda Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerine katılımlarından dolayı, Bartın Milletvekili Mustafa Rıza Yalçınkaya ve Sanatçı Erdal Güney’e plaket verdi. Barış DOĞAN