Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), geleneksel hale getirdiği iftar yemeği ile kan bağışı kampanyasını önceki gün gerçekleştirdi. Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi’nde (BKM) düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Merkez, Ereğli, Devrek ve Çaycuma’da görev yapan yerel ve ulusal 100’e yakın basın mensubunun bir araya geldiği program kapsamında Kızılay Kan Merkezi gezici aracında kan bağışı kampanyası düzenlendi. İftarını açtıktan sonra kan vermeye koşan gazeteciler, kampanya için adeta seferber oldu.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri bir iftar yemeğinde daha birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Sav, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı da kutlayarak, “Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak, her yıl 24 Temmuz, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanıyor. Basından sansürün kaldırılmasının yıldönümünde Türkiye’de basın özgürlüğü, baskı ve sansür uygulamalarının halen tartışma konusu olmaya devam etmesinden dolayı üzüntü içindeyiz. Bugün ne yazık ki, ülkemiz tutuklu gazeteci sayısı bakımından dünyada ilk sıralarda bulunuyor. Simgesel kökeni 24 Temmuz 1908'de gazetecilerin sansüre başkaldırısına dayanan basın özgürlüğü için biz gazeteciler; habere ulaşma ve yayınlama sürecindeki engellemelere karşı özgürlük mücadelesini, tam demokrasiye ulaşılıncaya dek sürdürmeye kararlı olduğumuzu duyuruyor, tüm meslektaşlarımızın Basın Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

Gazeteciler, iftarın ardından Şehitler Parkı’ndaki Kızılay Kan Merkezi’nin gezici kan bağışı aracında kan bağışladılar. Kampanya kapsamında 10 ünite kan toplandı.

Başkan Sav, Ramazan ayında kan stoklarının azalmaya başladığını, gazeteciler olarak kan bağışında bulunmaya karar verdiklerini belirterek, “İlkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında 22 ünite kan toplanmıştı. Meslektaşlarımız, bu seneki kan kampanyamıza da yoğun ilgi gösterdi. Önce hep birlikte iftarımızı açtık, daha sonra Kızılay’ın gezici aracına gelerek, kan vermenin huzurunu yaşadık. Çünkü bir insanın en zor anında imdadına yetişmenin çok kutsal bir görev olduğunu biliyoruz. Bu etkinliğimize katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Kızılay Kan Merkezi yetkilileri de, kan verme konusunda duyarlılık gösteren gazetecilere teşekkür ettiler.(Haber merkezi)