Sahnelenmek istenen oyuna karşı vatandaşları sağduyuya davet eden Özdemir;  “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır” dedi.

EMANETE HIYANET ETTİRİLMİŞTİR

Özdemir beraberinde ADD Zonguldak Şube Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, “Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir.

BUNUN EKSİĞİ SİYASİ PARTİDİR

Çadırdan bozma mahkemelerde PKK’lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır.Bu ülkeyi Türk-Kürt- Alevi-Sünni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın ‘birlik ve beraberlik içinde yaşama’ iradesine çarpacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği de şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler, ‘Tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak’ üzere mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA