Demir Madencilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir yazılı bir basın açıklaması yaparak grubuyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Demir, şirket merkezinden yaptığı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Elektrik Piyasasının Serbestleştirilmesi çalışmaları çerçevesinde özelleştirme programına alınan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali’nin Varlık Satışı Yöntemiyle satılmasına ilişkin;  ön yeterlilik başvurularının 21.04.2014 tarihinde, nihai pazarlık görüşmelerinin ise 29.04.2014 tarihinde gerçekleştiği malumunuzdur.

Zonguldak Havzasında özel sektör madenciliğinin öncüsü ve lideri olarak, havzadaki madencilik faaliyetlerinin devamını da teminen, düzenlenen ihaleye katılarak her iki aşamayı başarıyla tamamlayıp En Yüksek Teklifi verdiğimiz bilinmektedir.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, teklifimize ilişkin EPDK ve Rekabet Kurulu onaylarının da alınarak konunun nihai onay için Özelleştirme Yüksek Kurulu’na sunulduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Temmuz sonuna kadar gerçekleşmesini beklediğimiz Yüksek Kurul onayını takiben sözleşme ve diğer aşamaların da tamamlanmasıyla Kasım ayı sonuna kadar devir teslimin gerçekleşmesini ön görmekteyiz.

Madencilik, Perakende ve Turizm sektörlerinde vizyoner yatırımlarla yöresine değer katmış olan gurubumuzun, Elektrik Üretim sektöründe de başarıyla faaliyet göstereceği şüphesizdir. İstihdam ve Katma değer üretme, Kurumsal yapılar oluşturma konusundaki geçmiş başarılarımız ÇATES sürecinin geleceğine ışık tutmaktadır. Finansman ve alternatif ortaklıklar konusundaki görüşmelerimiz ise ‘Büyüme ve stratejik İşbirliği’ odaklı olarak başarıyla devam etmektedir.

Üretim Kültürü ve Çağdaş Vizyon sahibi olmayan bir kısım sözde iş çevrelerinin ve onların yandaşı bazı yayın organlarının süreçle ilgili yaptıkları dezenformasyon çalışmasını hayret ve üzüntüyle izlemekteyiz. Bir kısmıyla dostluk ilişkilerimiz bulunan isimlerle ilgili yapılan ticari ortaklık iddialarının gerçekle ilgisi olmadığının bilinmesini isteriz.

Madencilik alanındaki öncü faaliyetlerimiz sırasında da, şehrimizin ilk modern Alışveriş Merkezi ile ilk beş yıldızlı otelinin hayata geçirilmesi aşamasında da benzer çapsız bakış açısına muhatap olmamıza rağmen yakaladığımız başarı ortadadır.

Demir gurubu olarak devam eden özelleştirme sürecini başarıyla tamamlayacağımızdan ve bu sektörde de üstün başarı elde ederek yöremize değer katmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.