Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şubesi dün bir basın bildirisi gerçekleştirdi. Emeklilerin üzgün olduğunu ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu dernek kanalıyla duyurduğu basın bildirisinde, yer altı maden işçi emeklisinin kesilen maliyet maaşlarının verilmesi ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerini belirtti ve şunları söyledi:

“Emekliler olarak çalışırken ülkemizde huzur istedik! Şu anda da huzur istiyoruz”

“Emekliler üzgün. Yıllarca maden ocaklarında, ölüm korkusuyla yaşasalar da çalışan kafesten inince bugün de sağ salim yer yüzüne çıktıktan sonra da akciğerlerinde kömür tozu ve taş tozu olduğu için nefes darlığı çeken, özellikle eski Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan zamanında, maliyet maaşları kesilen nefesi çıkanlara ‘maliyet maaşı vermeyin’ diye meslek hastalığı nedeniyle aldıkları maliyet maaşları kesilen yer altı maden emeklisi üzgün, bizler emekliler olarak çalışırken ülkemizde huzur istedik! Şu anda da huzur istiyoruz.

Devletimize bağlıyız ülkemizde polisine, askerine, araç ve gereçlerine saygısızlık yapanlara bayrağımızı indiren hainleri şiddetle kınıyoruz. Biz emekliler olarak çalışırken ocaklardan çıkan kadar ailelerimiz tedirgindi. Emekli olduktan sonra meslek hastalığı ve nefes darlığı nedeniyle ailelerimiz huzursuz. Maaşlarımızda açlık sınırında olduğu için yeterli gıdayı alamıyoruz.”

“Türkiye’de 9 milyon emekli var. Zonguldak’ta 47 bin emekli var. Yüzde doksanımız bankalara kredi borçlusuyuz ve zor durumdayız”

“Türkiye’de 9 milyon emekli var. Zonguldak’ta 47 bin emekli var. Yüzde doksanımız bankalara kredi borçlusuyuz ve zor durumdayız. İktidar ve muhalefet olarak sizlere sesleniyoruz. Mecliste kavgayı bırakıp, bütün milletvekilleri oy aldığınız seçmene dönün emekli ağabeylerinizden bilgi alın, mecliste ortak karar alarak, emekli ağabeylerinize insan gibi yaşayabileceği maaş almasını sağlayın. Ülkemizi kavga etmeden huzur ve birlik içinde nasıl kalkındırabiliriz, onun çabası içinde olun. Yarın sizlerde emekli olacaksınız. Bir an için kendinizi bizim yerimize koyun, o zaman biz emeklilerin neden üzgün olduğunu anlayacaksınız. Ramazan ayına girmeden mecliste iktidar ve muhalefet birleşerek emekli maaşlarının insan gibi yaşayabileceğimiz duruma getirmenizi saygılarımızla arz ediyoruz.”