Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel’e hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası alan Sedat Balaban, adliyeye gelerek teslim oldu. 

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’i, Emniyet Müdürü Murat Çetiner’e attığı tokat sonrası arayarak tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesi ile hakkında dava açılan ve 74 gün hapis cezası alan Sedat Balan adliye binasına gelerek yetkililere teslim oldu. Boynuna Türk Bayrağı asarak Atatürk Anıtı önüne gelen ve burada gazetecilere açıklama yapan Sedat Balan aldığı cezaya tepki gösterdi. Türk Bayrağı için her türlü cezaya razı olduğunu ifade eden Balaban, Türk Bayrağı’nı indiren, polis ve jandarmaya saldırıp sokakları yakıp yıkanların da cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Sebahat Tuncel’in polise tokat atmasının kendisini çok sinirlendirdiğini adeta cinnet getirdiğini dile getiren Balaban, şöyle konuştu: “Biraz sonra teslim olacağım. Ben onlardan hiçbir zaman korkmadım, devletin verdiği cezaya razı olarak az sonra savcılığa teslim olacağım. Savcılık makamı da gereken işlemleri yapacak. Ben BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'e tehdit ve hakaretten ceza aldım. Kendisi Hakkâri'de bir emniyet müdürümüze tokat atmıştı. Bu beni çok sinirlendirdi. Kendilerini aradım. Bir daha böyle bir şey yapmaları halinde kendilerini indireceğimi söyledim. Onlarda beni mahkemeye verdi. Mahkeme berat kararı verdiği halde dava Yargıtay yoluyla tekrar açıldı. 74 gün ceza aldım. Bana verilen cezaya razıyım. Paşa paşa yatarım. Şimdi izliyoruz. Bayrak indiriliyor. O kadar polis araçları jandarma araçları yakılıp yıkılıyor. Bana savcılar söylesin. Ceza verilen şöyle bir kağıt var mı? Bana verilen ceza onlara da verilsin. Ben devletimin verdiği cezaya karşı değilim. Yatarım hiç sorun değil. Onlar can yakıyor devlete daha fazla hakaret ediyor. Bu insanların cezalandırılması gerekiyor." 

Yaptığı açıklamanın ardından Ereğli Adliyesi’ne gelen Balaban, savcılığın kendisi hakkında vereceği kararı bekleyeceğini söyledi. Balaban, hapse girip girmeyeceğinin henüz belli olmadığını ifade etti.