Yapılan açıklamada, Şırnak’ta açık sistemle işletilen kömür tünelinde 11 Haziran Çarşamba (dün )15.20’de bir göçük meydana geldiği ve 3 vatandaşın göçük altında kaldığı hatırlatılarak, “AFAD Şırnak İl Müdürlüğünden uzman arama kurtarma ekibinin yürüttüğü çalışmalar sonucu, 11 Haziran Çarşamba günü 20.30’da 3 vatandaşımızın maalesef, cansız bedenlerine ulaşıldı” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“11 Haziran 2014 Çarşamba günü (dün), saat 15.20’de Şırnak’ın merkeze bağlı Toptepe Köyü kırsalındaki bir kömür tünelinde göçük meydana gelmiş, özel olarak açık sistemle işletilen kömür tüneli içerisinde meydana gelen olayda 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştı. İhbar alındıktan hemen sonra AFAD Şırnak İl Müdürlüğünden uzman arama kurtarma ekibi olay yerine intikal etmişti. AFAD ekipleri, 11 Haziran Çarşamba 20.30’da 3 vatandaşımızın, ne yazık ki, cansız bedenlerini göçük altından çıkardı.
Sağ olarak vatandaşlarımıza ulaşılabilmesi AFAD Şırnak ekiplerinin anında sevk edildiği göçük alanına, AFAD Diyarbakır Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Muş AFAD İl Müdürlüğü’nden de arama kurtarma ekipleri görevlendirilmişti. AFAD koordinasyonunda Zonguldak’tan 12 kişilik TTK Tahlisiye Ekibine de görev talimatı verilmiş ve Genelkurmay Başkanlığı’na ait uçakla Şırnak’a getirilmek üzere hazır hale getirilmişti. AFAD Şırnak İl Müdürlüğü ekibinin 3 vatandaşımızın cansız bedenlerine ulaşarak vatandaşlarımızı göçük altından çıkarması sonrasında diğer illerden AFAD ekiplerine ve TTK Tahlisiye Ekibine görevin iptali bildirildi.”