Sağlık Bakanlığı’nca Mitatpaşa Mahallesi’nde eski TTK ambarlarının olduğu yere yapılan yeni Ağız Diş Sağlığı Merkezi modern görünümü ve ferah çalışma alanıyla göz doldururken, çevre düzenlemesinin yapılmamış olması, hastalarla personele zor durumlar yaşatıyor. Her gün çevre ilçelerden gelenlerle birlikte 700 ile 900 hastanın muayene olduğu, hastaların yanında gelen refakatçiler ve diğer ziyaretçilerle yaklaşık 1500 kişinin girip çıktığı Diş Merkezi’nin önünde trafik düzenlemesi yapılmamış olması büyük tehlike oluştururken, otopark alanının yetersiz oluşu, akşamları nöbetçi hekim olmaması gibi sorunlar vatandaşı mağdur ediyor.

OTOBÜS DURAĞI REZALETİ

Diş Merkezi’nin giriş çıkış kapısının Zonguldak - Ankara karayolu üzerinde olması, dolmuşlarla gidip gelen hastalarla yakınlarını yoğun trafiğin içinden geçmeye mecbur bırakırken, vatandaşlar, karşıdan karşıya emniyetli bir şekilde geçebilmek için ışık ya da geçit düzenlemesi yapılması gerektiğini söylüyor. Merkezin tam karşısındaki otobüs durağıysa Zonguldak Belediyesi’nin ayıbı olarak görülüyor. Geçen günlerde yağan yoğun yağmurun oluşturduğu heyelanla kırılan camların hâlâ onarılmamış olması, hemen yanında olan çöp konteynırından etrafa saçılan çöplerin düzenli toplanmaması son derece çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

ACİL HİZMETİ VERİLMİYOR

Öte yandan Diş Merkezi’nin hastalara ayrılan otopark zeminin toprak olması da vatandaşların tepkisini çekiyor. Birçok vatandaşsa hâlâ acil polikliniğinin açılmamış olmasından şikâyet ediyor. Nöbetçi diş hekimi olmadığını bilmeyen pek çok vatandaş, kapıdan dönerek, acil hizmetinin verildiği Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Bu da diş ağrısı gibi güçlü bir ağrıdan şikâyetçi olan insanların ıstırabının daha da artmasına neden oluyor. Vatandaşlar garp kafasıyla yapılan hizmetlerin, şark kafasına yaşama geçirilerek insanlara eziyet haline dönüştürüldüğünü söylüyor. (Kadir Tuncer)