Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 11 Kasım 2008'den bu yana üretim öncesi galeri açma ve taban sürme gibi hazırlık işlerini yapan Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin çalışma süresi dolmasının ardından işsiz kalan madenciler TTK Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. Yetkililer ile görüşemeyen işçiler  ‘duran adam’ eylemi yaptı.

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 3 yıldır üretim öncesi galeri açma ve taban sürme gibi hazırlık işlerini yapan Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin çalışma süresi dolmasının ardından işsiz kalan madenciler madenci anıtında toplanarak, sloganlar atarak TTK Genel Müdürlüğü binası önüne geldi. Yetkililer ile görüşemeyen işçiler, Genel Müdürlük önünde bir süre sloganlar atarak attı.

 MADENCİLER İŞÇİLERİ DE DURDU

Kurum önünde bekleyen işçiler, TTK ile firma arasındaki sözleşmenin sona ermesi nedeniyle işsiz kaldıklarını belirterek “Biz işimizin uzatılmasını istiyoruz. İşsiz kalmak istemiyoruz. Biz ekmeğimizin, helal paramızın peşindeyiz” dediler. Maden işçileri, yetkililer ile görüşülmeyince ‘duran adam’ eylemi yaptı.

Bir süre TTK Genel Müdürlük önünde bekleyen işçiler daha sonra olaysız dağıldılar. Barış DOĞAN