“TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYUNU İÇİYORUZ”

Belediye başkanı olarak seçilirse mazbatasını alır almaz ilk işinin suda yüzde 50 indirim yapmak olacağını söyleyen Gülay: “Bu projenin fikir babası MHP’dir. Diğer siyasi partiler yıllardır Zonguldak’ta görev almalarına rağmen ne suda indirime gidebildiler, ne de suyun kalitesini artırabildiler. Zonguldak’ta yüzde 70’e dayanan kayıp kaçağı engelleyerek suya yüzde 50 indirimi yapacağız. Diğer siyasi partiler bu projeyi yıpratacaklarına, polemik yaratacaklarına sahiplenip kendi seçim beyannamelerinde aldırmalılar. Çünkü Zonguldak Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor. Bugün Karabük’te suyun tonu 1.75, Bartın’da 2.40 iken maalesef Zonguldak’ta suyun tonu 4.50’ye dayanmaktadır. MHP 2 Nisan’da mazbatasını aldığında Zonguldak’taki kayıp kaçağın önüne geçecek” dedi.

 

‘Seçilirsem damacanada dağıtacağım’

Gazetecilerin ‘Suyu şu an küçük şişelerde dağıtıyorsunuz, bunu damacana olarak büyütmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Gülay, ‘Damacana olarak mı? Neden olmasın. Belediyeye gelirsek, seçilirsem, Zonguldak Belediyesi olarak damacanada dağıtabiliriz.” dedi. Gazetecilerin ‘Sizin belediyeye yüksek miktarda su borcunuz olduğu söylentileri var. Bu iddia doğru mu?” sorusuna Gülay şu yanıtı verdi: “Şahsımla alakalı bu konuda birçok polemik olmuştur. Benim su borcum yok. Eğer varsa lütfen açıklasınlar. Benim belediyeye gönül borcumdan başka bir borcum bulunmamaktır. Beni bu konuda polemiğe çekmeye çalışanlar ilk önce kendilerine baksınlar. Ben kimin nereye ne kadar borcu olduğunu iyi biliyorum. Bunu polemik konusu yapıp tartışmaya çalışmasınlar.”

 

AYAN: ‘AKP TRENİ KAÇIRDI’

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da Gülay’a vermiş olduğu sözlerden dolayı desteklerinin tam olduğunu belirterek: “Gürkan kardeşimiz yola çıkarken bir iddia ortaya koydu. Suyun yüzde 50 indirimli dağıtılmasıyla ilgili. İnşallah bu verdiği sözü yerine getirecek. AK Parti adayları seçildiği takdirde suyu onlar da ucuzlatacağını yönünde bir beyanı olmuştur. Biz diyoruz ki; AK Parti treni kaçırmıştır. Adayımızın önüne kesebilmek için böyle bir açıklamada bulunmuşlardır. Zonguldak Gürkan Gülay’ı kucaklamıştır.” şeklinde konuştu.

 

GÜLAY, ARI’YI SULADI

Daha sonra Gülay ve partililer vatandaşlara su dağıtarak seçimde MHP’ye destek istediler. O sırada oradan tesadüfen geçen CHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Bahattin Arı, Gülay’ı su dağıtırken tebrik etti. Gülay da Arı’ya bir şişe su vererek, “Ben Bahattin abiyi seviyorum. Abi buyur suyumuzu iç” dedi.  Arı, suyun parayla satıldığını düşünerek ücretini vermek istedi. Gülay da “Biz suyu parayla satmıyoruz. Bedava. Belediyeye seçilirsem suyu yüzde 50 indireceğim.” demesi üzerine ikili gülüştü. Arı ile Gülay’ın sıcak sohbeti, siyasetteki hoş bir manzara olarak fotoğraf karesine yansıdı.