Tartışma kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi'nde oturan 42 yaşındaki Bülent Dursun, aralarında daha önceden husumet bulunan 18 yaşındaki Ecevit Adıyaman'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Bülent Duman tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Çatalağzı Beldesi Hacıoğlu Mahallesi'nde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Kiraladığı otomobille oturduğu mahalleye gelen maden ocağı işletmecisi Bülent Dursun, evinin yakınlarında, yolda arkadaşı Soner G. ile yürüyen aralarında daha önceleri husumet bulunan Ecevit Adıyaman ile karşılaştı. Otomobilden inen Dursun ile Adıyaman tartışmaya başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken otomobilinin bagajında bulunan av tüfeğini alan Dursun, Adıyaman'ı belinden vurarak ağır yaraladı. Dursun Adıyaman'ın arkadaşını da tüfeğin dipçiğiyle kafasına vurarak yaraladı. Silah sesini duyarak olay yerine gelen vatandaşların haber verdiği ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adıyaman, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Bülent Tursun, kaçarken Adıyaman'ın yakınları hastaneye gelerek sinir krizi geçirdi. Polis, olayla ilgili yaptığı çalışmalar sonucu Dursun'u 4 saat sonra 1 kilometre uzaklıktaki kömür yıkama tesisinde yakalanarak gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

DUMAN; “ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETMEDİM”

Bülent Duman. Polisteki ifadesinde, Ecevit Adıyaman'ın, eşinden ayrı yaşayan ablası ile gezmesine kızarak kendisini cep telefonundan arayıp küfrettiğini ileri sürdü. Konuşmak için yanına gittiğinde Ecevit Adıyaman ile yanındaki arkadaşının kendisine saldırdığını iddia eden Duman., "Ecevit ve arkadaşı bana sopa ile vurdu ve küfrettiler. Hatta araca da zarar verdiler. Onları korkutmak için eve gidip tüfeği alarak araca koydum. Bu sırada evin önüne geldiklerini gördüm. Korkutmak için havaya ateş ettim. Bana tekrar saldırdılar. Ben de tüfeği sopa olarak kullanıp onlara vurdum. Bu sırada tüfek ateş aldı. Ecevit bu sırada vurulmuş olabilir. Ben öldürmek için ateş etmedim" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından adliyeye çıkarılan 42 yaşındaki Bülent Duman tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kaçmasına yardım ettiği ve delilleri kararttığı ileri sürülen kardeşi Can D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Barış DOĞAN