Halkın Sesi’nde hafta içi her gün sabah saat 10.30’da yapılan haber toplantılarının ilk konuğu Çınartepe, Baştarla ve Terakki Mahalle muhtarlarıydı… Halkın Sesi yazı ailesinin sorularını yanıtlayan muhtarlar, siyasetçilerin muhtarlara karşı şaşı bir bakış açısı olduğunu belirterek, yerel seçimlerde muhtarlar olarak gerekirse birlikte hareket edebileceklerinin sinyalini verdiler.

 “TOKİ YÜZÜNDEN HİZMET ALAMADIK”

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Celil Demir, TOKİ yüzünden Zonguldak Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını belirterek şunları söylediler: “TOKİ yüzünden mahallelerimiz ihmal edildi. Evler yıkılacak diye belediyeden hizmet alamadık. Halkla karşı karşıya geldik. Bizi hedef gösteren gazeteciler bile oldu. Tehdit edildik. Birileri TOKİ üzerinden siyaset yapmaya çalıştı. En başından beri TOKİ yüzünden mağdur olan halkın ekonomik çıkarları için mücadele ediyoruz. Devletten iyileştirme bekliyoruz. “

“PARAYI ONLAR, TOZU BİZ YUTUYORUZ”

Terakki Mahalle Muhtarı Cevat Köksal ise yıllardır Zonguldak Limanı’ndan kalkan kömür tozunu Terakki Mahallesi sakinlerinin yutmak zorunda kaldığını belirterek, “Karabük’e giden cevherin tozunu yutmak zorunda değiliz. Beni işadamlarını çıkarları değil halkın sağlığı ilgilendiriyor. Halk adına bunun hesabını soracağız. Daha önce limandan kömür ve cevher sevkiyatı yapılmayacağı yönünde karar alındı ama uygulanmıyor.” şeklinde konuştu.