Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun döneminde en dinamik örgüt haline geldiğini ifade eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Etkin ve dinamik örgüt olmakla birlikte itibarımız da arttı. Desteğimiz, öngörümüz bu liderliği sürdürmesinden yanadır” dedi.

              Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ağustos ayında yapılacak Genel Kurulu’nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Başkan Hisarcıklıoğlu döneminde en dinamik ve itibarlı dönemi yaşadığını ifade eden Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) en dinamik örgüte dönüştüren, camiada birlik ve beraberliği sağlayan, uzlaşı ve hoşgörüyle beraber başarıyı getiren Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu reel sektörün lideridir. Desteğimiz, öngörümüz bu liderliği sürdürmesinden yanadır” dedi.

 

PROTOKOLLERDE EN ÜST SEVİYEDE TEMSİL…

TOBB’un yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun döneminde arttığına dikkat çeken M. Salih Demir, “Etkin olmakla birlikte yurt içi ve yurt dışında imajımız, itibarımız artmıştır. Protokollerde en üst seviyelerde ve saygın bir yer almamız yine Sayın Hisarcıklıoğlu döneminde olmuştur. İl ve ilçe Oda’ların itibarıyla birlikte işadamları da yurt içi ve yurt dışında daha saygın bir kimliğe bürünmüş ve kolaylıklar getirilmiştir. Üyelerin hakkını savunup, menfaatlerini savunan TOBB, bu sayede ülkemiz ekonomisine de katkıda bulunmuştur” dedi.

 

İSTİKRAR VE YURT DIŞI İMAJ…

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yurt içi görevleriyle birlikte yurt dışındaki görevlerine de dikkat çeken Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, bu görevlerin Türkiye’nin dünyadaki imajını da çok olumlu etkilediğini vurguladı. Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Demir, yıllardır TOBB Başkanlığını başarıyla sürdürmenin karşılığında takdir edilen Eurochambres (Avrupa Odalar Birliği) Başkan Yardımcılığı, ICCIA (İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası) Başkan Yardımcılığı, ICC (Milletlerarası Ticaret Odası)- Türkiye Milli Komitesi Başkanlığı, ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) Yönetim Kurulu üyeliği, ICC G-20 Danışma Grubu- Üyeliği, WCF (Dünya Odalar Federasyonu)- Genel Konsey Üyeliği, PNB (Yeni bir Başlangıç için Ortaklar)- Türkiye Başkanlığı, CACCI (Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu)- Yönetim Kurulu Üyeliği, TAC (Türkiye Afrika Odası)- Eşbaşkanlığı, Karadeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği- İcra Kurulu Üyeliği, D-8 Ticaret Odaları Federasyonu- İcra Kurulu Üyeliği, Kudüs Tahkim Merkezi - Uluslararası Başkanlığı, Ankara Forum (İsrail, Filistin ve Türkiye arasındaki barış ve ekonomik işbirliği projesi)- Başkanlığı, İstanbul Forum (Pakistan, Afganistan ve Türkiye arasındaki barış ve ekonomik işbirliği projesi)- Başkanlığı, CSIS(Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi)-TOBBABD-Türk Temas Grubu, (CUTCG)-Eşbaşkanlığı, ABC (Balkan Odalar Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği ve ECO- CCI (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası) Yürütme Kurulu Üyeliği gibi birçok görevi bulunan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başarısıyla gurur duyduklarını belirtti.