Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sonrasında AKP milletvekilleri ve teşkilatlarda yönetim kademelerinde bulunanların çocukları Fethullah Gülen Cemaati’ne bağlı okul, dershane ve yurtlardan almaları konusunda talimat vermişti. Bu talimata rağmen AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın Fetullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Fatih Koleji’nde okuyan kızının kaydını tazelettiği ortaya çıktı. Uçar, erken kayıt yaptırarak hem indirimden faydalandı, hem de bisiklet kampanyasından! AKP Genel Merkezi’nin kesin talimatına rağmen cemaat okulunu tercih eden Hamdi Uçar’ın bu ısrarının genel merkezden nasıl bir tavır göreceği merakla bekleniyor. 

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!

Her platformda Fethullah Gülen Cemaati için “İnlerine gireceğiz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Milletvekilleri ve parti yöneticilerine şu çağrıyı yapmıştı: “Çocuklarınızı cemaatin dershanelerinden, okullarından çekin alın. Devletimizin okulları bize yeter. Bunlarda yalan var, dolan var, takiye var, fitne var, fesat var. Bunlar Haşhaşi. Bunlara pirim vermememiz lazım.”

Öte yandan Zonguldak Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada Fatih Koleji’ne yapılan kayıt başvurularının geçtiğimiz yılın çok çok önünde olduğunu ancak Hamdi Uçar’ın çocuğuyla ilgili bilgi veremeyeceğini söyledi.